[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

NAJAVA: Uvodni seminar za ambasadore seniore Europskog parlamenta u Zagrebu 9. i 10. listopada 2017.

 .
06-10-2017
 .

Uvodni seminar programa "Škola ambasador Europskog parlamenta" održat će se u Zagrebu u ponedjeljak i utorak, 9. i 10. listopada 2017., na više središnjih zagrebačkih lokacija: u Dvorani "Ban Frankopan" Hotela Dubrovnik, Agenciji za mobilnost i programe EU-a, u Hrvatskome saboru te u Kući Europe. Seminar je namijenjen nastavnicama i nastavnicima iz 25 srednjih škola iz cijele Hrvatske koji će u školskoj godini 2017./2018. biti ambasadorice i ambasadori seniori Europskog parlamenta te svoje učenice i učenike naučiti više o europskoj parlamentarnoj demokraciji.

 .
 .

Program "Škola ambasador Europskog parlamenta" učenicima srednjih škola nudi aktivno znanje o Europskoj uniji, osobito o Europskom parlamentu te podiže razinu osviještenosti među mladima o Europi općenito. Početkom sljedećeg tjedna nastavnici će tako tijekom dvodnevnog uvodnog seminara za ambasadore seniore hrvatskih škola ambasadora Europskog parlamenta imati prilike steći vrijedna znanja i iskustva o povećanju svijesti o Europskom parlamentu kako bi pomogli mladima razumjeti prava koja im kao građanima Europe pripadaju, što Europska unija predstavlja za njihov svakodnevni život te kako poboljšati razumijevanje rada i odgovornosti zastupnika u Europskom parlamentu.

U programu ove školske godine sudjeluje čak 11 novih srednjih škola iz svih krajeva Hrvatske, odnosno ukupno sljedećih 25 srednjih škola: VII. gimnazija Zagreb, II. gimnazija Zagreb, IV. gimnazija Split, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju, Split, Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti, Osijek, Gimnazija Karlovac, Elektrostrojarska škola, Varaždin, Dubrovačka privatna gimnazija, Dubrovnik, Gimnazija Metković, Srednja škola Krapina, Srednja škola "Hrvatski kralj Zvonimir", Krk, Gornjogradska gimnazija, Zagreb, 1. tehnička škola ''Tesla", Zagreb, Gimnazija Vukovar, Srednja škola Tina Ujevića, Ekonomska škola Sisak, Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana, Ogulin, Srednja škola Delnice, Hotelijersko-turistička škola , Ekonomska škola Mije Mirkovića, Rijeka, Gimnazija Matija Mesić, Slavonski Brod, Gimnazija Jurja Barakovića, Zadar, Gimnazija Gospić, Gimnazija Antuna Vrančića, Šibenik, Športska gimnazija, Zagreb.

 

 .
Seminar za ambasadore seniore 2016.
Seminar za ambasadore seniore 2016.
 .

Uvodni seminar za ambasadorice i ambasadore seniore u Zagrebu prvoga dana njegovog održavanja, u ponedjeljak, 9. listopada, otvorit će Violeta Staničić, voditeljica Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj, uz video - obraćanje zastupnice i potpredsjednice Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta Dubravke Šuice. Prisutnima će govoriti i pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj. Prvog dana seminara o novostima iz Europske unije govorit će Barbara Peranić s Hrvatske radiotelevizije, a Forum za slobodu odgoja kao podizvođač programa "Škola ambasador Europskog parlamenta" održat će interaktivne radionice za polaznike. Idućega dana, u utorak, 8. listopada, program se nastavlja posjetom Agenciji za mobilnost i programe EU, gdje će prisutne ugostiti voditeljica Ureda ravnateljice Marija Galović, a ambasadorice i ambasadori seniori saznati više o prilikama za stručno usavršavanje kroz europske programe. Nakon toga slijedi posjet Hrvatskome saboru, uz susret s članovima saborskog Odbora za europske poslove, a seminar će u Kući Europe završiti obraćanjem Nevenke Lončarić Jelačić, više savjetnice za nacionalne programe Agencije za odgoj i obrazovanje.

Više o programu Škola ambasador možete pročitati ovdje.