[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

Održan multimedijalni video-summit mladih ambasadorica i ambasadora Europskog parlamenta #MladiEU2018 u Zagreb, Splitu, Slavonskom Brodu i Krku

 .
14-05-2018
 .

U petak, 11. svibnja 2018. godine, u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj u četiri hrvatska grada održano je ovogodišnje okupljanje mladih ambasadorica i ambasadora Europskog parlamenta #MladiEU2018. Događanje se paralelno odvijalo na centralnim lokacijama u četiri grada: u Kinu Europa u Zagrebu, Kinu Karaman u Splitu, Gradskoj vijećnici u Krku te Centru mladih u Slavonskom Brodu.  Svaki od gradova pratio je i aktivno sudjelovao u sadržajima dostupnim i u ostalim gradovima uz pomoć prijenosa uživo.

 .

Usmjereno prema ključnim primateljima poruke #IzboriEU2019 u Hrvatskoj, a riječ je o biračima koji će upravo 2019. godine po prvi put izaći na birališta, bilo je to online-offline okupljanje 25 srednjih škola ambasadora Europskog parlamenta iz svih dijelova Hrvatske u kojem je sudjelovalo ukupno 458 učenica i učenika, 30 nastavnica i nastavnika te 3 ravnateljice i ravnatelja.

Uz brojne druge aktivnosti Ureda u sklopu Europskog tjedna 2018., novim tehnologijama i platformama upravo kroz #MladiEU2018 postigli smo potpuni sklad između očekivanja publike i komunikacijskog učinka odaslanih poruka. Osim nagrade za mladima njihov predani cjelogodišnji rad na provedbi programa „Škola ambasador Europskog parlamenta”, druženje #MladiEU2018 bilo je dodatni poziv na temeljito upoznavanje s europskom parlamentarnom demokracijom te pravima koja uživaju građanke i građani Europske unije, ali i na preuzimanje odgovornosti proizašlih iz življenja aktivnog europskog građanstva.

U događanju su sudjelovale dvije hrvatske zastupnice te jedan hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu - gospođe Ivana Maletić (EPP) i Marijana Petir (EPP) u Zagrebu, a gospodin Jozo Radoš (ALDE) u Slavonskom Brodu. Sve mlade ambasadorice i ambasadori imali su priliku doprinijeti ovim razgovorima jer se dijalog prenosio uživo u Splitu i Krku, a bilo je prilike za splitska te krčka pitanja Brođanima i Zagrepčanima video-vezom, telefonski i putem Instagram zida.

Osim zastupnica i zastupnika, u događanju su sudjelovala i četiri motivacijska govornika koji su prije svega aktivni građani i građanke, ali i medijski te digitalni influenceri. S našim mladim gostima i njihovim mentorima vodio se razgovor o temama kao što su kvaliteta života, migracije, digitalna agenda i mobilnosti kroz EU-perspektivu. Publika je i u ovom dijelu programa pratila prijenos uživo te aktivno sudjelovala putem društvenih mreža.

U Zagrebu je naša motivacijska podrška mladim ambasadoricama i ambasadorima bila Aleksandra Dojčinović, svjetski poznata modna dizajnerica iz Hrvatske koja svoju modnu marku LeiLou već godinama uspješno gradi na domaćem i inozemnom tržištu.

U Splitu je interaktivnu motivacijsku radionicu za splitsku publiku, ali i za ostale gradove održao Igor Spetič, jedan od tri hrvatska changemakera Europske komisije za 2017. godinu.

U Krku je naš motivacijskih govornik bio Tvrtko Barun, ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice za jugoistočnu Europu te hrvatski dobitnik nagrade Europski građanin godine Europskog parlamenta za 2017. godinu. 

U Slavonskom Brodu naše mlade na djelovanje je potaknuo Alen Nađsombat, direktor marketinga Nogometnog kluba Osijek, koji je pokazao kako za vrijedne pojedince i kolektive ništa nije nemoguće s pravom dozom entuzijazma i vizije, ali i hrabrosti u njihovom pretakanju u djelo.

Osim motivacijskih govornika, u realizaciji interaktivnog dijela programa #MladiEU2018 imali smo svesrdnu pomoć Hrvatskog izviđačkog saveza u organizaciji i ljudstvu, kao i nevladine organizacije Forum za slobodu odgoja, podizvođača programa „Škola ambasador Europskog parlamenta“ u Hrvatskoj.

Ove su organizacije održale inkluzivne aktivnosti na otvorenome u sva četiri grada, dajući mogućnost našim mladim sudionicima da se u realnom vremenu i prostoru kroz različiti tip radionica angažiraju oko pripreme kampanje za europske izbore 2019. godine (geolokacija, kreiranje online-memea, kreiranje strategija digitalne kampanje i sl.).

No cjelokupno događanje #MladiEU2018 u jednu impresivnu cjelinu su povezali, na svakoj od lokacija vješto vodili i svojom profesionalnošću dodatno zaokružili iskusni televizijski voditelji i voditeljice koje osobito cijeni i voli naša mlada publika. Omiljena lica i glasovi Hrvatske radiotelevizije i drugih medija Frano Ridjan, Iva Šulentić i Ivan Vukušić moderirali su #MladiEU2018 u Zagrebu, Krku i Slavonskom Brodu, a Marijana Batinić s RTL Televizije naše druženje u Splitu.

Neki od njih naši su stari znanci s prošlogodišnjeg druženja #MladiEU2017, a svi su se iskazali kao sjajni glasnogovornici europske poruke i na ovom velikom video-summitu. Svojim sudjelovanjem i influencer-statusom osigurali su dodatnu vidljivost za #MladiEU2018 na društvenim mrežama, omiljenim komunikacijskim platformama mlade generacije kojoj se izravno obraćamo.

Facebook @europarl.hr

Twitter @EP_Zagreb

 

 

 

 

 

Zaprimili smo #ovajputglasam viveo radove iz cijele Hrvatske. European Parliament- Plenary Session in a minute  September 2016 HD - YouTube