Etusivu

Esittely ja toimivalta

Valtuuskunta vastaa suhteista neljään Andien maiden yhteisön maahan eli Boliviaan, Ecuadoriin, Kolumbiaan ja Peruun. Valtuuskunta vastaa toistaiseksi myös suhteista Venezuelaan, kunnes maa on päättänyt Andien maiden yhteisöön palaamisesta tai Mercosurista eroamisesta.
 
Joulukuussa 2003 allekirjoitetussa sopimuksessa yhteistyöstä ja poliittisesta vuoropuhelusta määrätään parlamentaarisen sekavaliokunnan perustamisesta sen jälkeen kun eri osapuolet ovat ratifioineet sopimuksen. Euroopan unionin ja Andien maiden yhteisön meneillään olevissa neuvotteluissa vahvistettaneen tämän parlamentaarisen vuoropuheluelimen luominen.
 
Valtuuskunnan jäsenet tekevät vuosittain kaksi matkaa Andien maihin ja ottavat vastaan Euroopassa vierailevia Andien maiden kansallisten parlamenttien jäseniä sekä Andien parlamentin (Parlandino) jäseniä.
 
Valtuuskunnan jäseniä on osallistunut alueen maissa järjestettyihin vaalitarkkailutehtäviin tai tilapäisiin valtuuskuntiin, joita on perustettu aina kun poliittinen tilanne on uhannut kyseisten maiden vakautta.
 
Poliittisen epävakauden vuoksi Euroopan parlamentti on ottanut vastaan myös useita alueen hallitusten jäseniä.