Prima pagină

Prima pagină

 
Delegation for relations with the countries of South Asia
The Delegation for Relation with South Asia meets in regular intervals to update MEPs on developments in the respective countries, pays officials visits twice a year, and welcomes in-coming delegations regularly.

The dates of the meetings will be announced on this page.
 
 
Mode d'affichage des délégations
 
Jean LAMBERT Președintă Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană Regatul Unit Green Party
 
James NICHOLSON Vicepreședinte Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni Regatul Unit Ulster Unionist Party
 
Richard CORBETT Vicepreședinte Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European Regatul Unit Labour Party
 
Joëlle BERGERON Membră Grupul Europa Libertății și Democrației Directe Franța Sans étiquette
 
Marie-Christine BOUTONNET Membră Grupul Europa Națiunilor și a Libertății Franța Front national
 
Daniel CASPARY Membru Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat) Germania Christlich Demokratische Union Deutschlands
 
Albert DESS Membru Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat) Germania Christlich-Soziale Union in Bayern e.V.
 
Stefan ECK Membru Grupul Confederal al Stângii Unite Europene/Stânga Verde Nordică Germania Independent
 
Alain LAMASSOURE Membru Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat) Franța Les Républicains
 
Georg MAYER Membru Grupul Europa Națiunilor și a Libertății Austria Freiheitliche Partei Österreichs
 
 
Prezentare și competențe
 

Delegația pentru relațiile cu Asia de Sud provine din precedenta delegație pentru relațiile cu Asociația pentru Cooperare Regională în Asia de Sud. Aceasta acoperă toate țările SAARC, exceptând India, Bangladesh, Butan, Sri Lanka, Maldive, Nepal și Pakistan. Relațiile UE cu aceste țări se bazează pe temeiuri juridice diferite: astfel, Acordul de cooperare comercială dintre Comunitatea Europeană și Pakistan datează din 1976, în timp ce Acordul actualizat de cooperare comercială dintre Comunitatea Europeană și Bangladesh a fost semnat în 2001.
 
Cu toate că aceste acorduri nu prevăd întotdeauna în mod explicit o dimensiune parlamentară, dialogul între legiuitori a avut loc cu regularitate, de obicei la impulsul delegației PE: începând cu 1981, s-au desfășurat peste 35 de reuniuni interparlamentare. Această activitate a făcut ca prioritățile PE în materie de democrație și drepturile omului să capete o dimensiune pragmatică, sprijinind, totodată, PE în misiunea sa de a exprima o opinie documentată atunci când tratatele impun acest lucru - de exemplu, în ceea ce privește acordurile cu caracter comercial, atunci când este necesar avizul conform al acestuia.
 
 
 
 
 

 

 
 
 
Date de contact
 
You can contact the Secretariat of the Delegation for relations with the countries of South Asia at the following email address: 

dsas@europarl.europa.eu
                                            
or by fax:
+32 2  28 46831 (Brussels)
+33 3 881 79059 (Strasbourg)