skip to content

Vores politik om cookies på Europa-Parlamentets Kontor i Danmarks hjemmeside.

Vi bruger cookies for at give brugerne af vores hjemmeside den bedst mulige oplevelse. Vi bruger dem ikke med henblik på at indsamle personlige oplysninger, men udelukkede med statistisk formål i forhold til Google Analytics.

Fortsæt
 
 
 

Hjem

Den 13. december stod i menneskerettighedernes tegn. Europa-Parlamentets Sakharovpris for tankefrihed blev i går overrakt til Venezuelas demokratiske opposition og de politiske fanger i landet. Herhjemme markerede vi dagen med besøg af to tegnere, som tegnede menneskerettigheder, kamp og karikatur.

EP-Info nr. 36

08-12-2017

I denne uges udgave af EP-Info ser vi tilbage på den forgangne uge i Bruxelles. Her tog MEP’erne ungdomsarbejdsløshed, handicappedes deltagelse i det offentlige rum og retsstatens tilstand i Ungarn under behandling. Vi stiller også skarpt på optakten til dette års sidste samling i Strasbourg inden nytår, som byder på uddeling af Sakharovprisen, Panama Papers, brexit-forhandlinger... og kebab. God læselyst!    
Seneste nyt om brexit
Aftalen om Storbritanniens udmeldelse af EU er en toårig forhandlingsproces, hvor betingelserne for Storbritanniens exit og det fremtidige samarbejde mellem dem og EU skal aftales. På denne side opdaterer vi løbende om Europa-Parlamentets rolle i forhandlingerne.

EP-Info nr. 35

04-12-2017

En nisse
I ugens udgave af EP-Info ser vi tilbage på en uge med masser af spændende nyt fra Bruxelles. MEP’erne stemte bl.a. for at sikre mere grøn energi i EU, ligesom de besluttede at tildele 100 mio. euro til EU's fond for Fred og Stabilitet. Derudover ønsker MEP’erne et permanent skatteudvalg, der skal undersøge ulovligheder på skatteområdet. Følg også vores fine julekalender på Facebook, hvor du kan hygge med juletraditioner fra hele Europa. God læselyst!    
Banner for Euroscola
EUROSCOLA er en unik mulighed for, at skoleelever i alderen 16-18 år kan prøve at være medlem af Europa-Parlamentet for en dag. Formålet med programmet er at styrke de unges viden om EU og Europa-Parlamentet, idet de deltagende skoleklasser helt konkret bliver tilbudt en lærerig oplevelse i plenarsalen i Strasbourg - langt fra de traditionelle klasseværelser, så eleverne på egen krop kan erfare, hvordan der forhandles i en international sammenhæng. Der er nu åbent for ansøgning til efteråret 2017.