skip to content

Vores politik om cookies på Europa-Parlamentets Kontor i Danmarks hjemmeside.

Vi bruger cookies for at give brugerne af vores hjemmeside den bedst mulige oplevelse. Vi bruger dem ikke med henblik på at indsamle personlige oplysninger, men udelukkede med statistisk formål i forhold til Google Analytics.

Fortsæt
 
 
 

Hjem

EP-Info nr. 36

08-12-2017

I denne uges udgave af EP-Info ser vi tilbage på den forgangne uge i Bruxelles. Her tog MEP’erne ungdomsarbejdsløshed, handicappedes deltagelse i det offentlige rum og retsstatens tilstand i Ungarn under behandling. Vi stiller også skarpt på optakten til dette års sidste samling i Strasbourg inden nytår, som byder på uddeling af Sakharovprisen, Panama Papers, brexit-forhandlinger... og kebab. God læselyst!    
Seneste nyt om brexit
Aftalen om Storbritanniens udmeldelse af EU er en toårig forhandlingsproces, hvor betingelserne for Storbritanniens exit og det fremtidige samarbejde mellem dem og EU skal aftales. På denne side opdaterer vi løbende om Europa-Parlamentets rolle i forhandlingerne.

EP-Info nr. 35

04-12-2017

En nisse
I ugens udgave af EP-Info ser vi tilbage på en uge med masser af spændende nyt fra Bruxelles. MEP’erne stemte bl.a. for at sikre mere grøn energi i EU, ligesom de besluttede at tildele 100 mio. euro til EU's fond for Fred og Stabilitet. Derudover ønsker MEP’erne et permanent skatteudvalg, der skal undersøge ulovligheder på skatteområdet. Følg også vores fine julekalender på Facebook, hvor du kan hygge med juletraditioner fra hele Europa. God læselyst!    
Kebab
Der kører for tiden en historie i visse europæiske medier om, at Europa-Parlamentet ønsker at forbyde kebab. Det er naturligvis usandt. Læs med her for en gennemgang af, hvad der op og ned i sagen.

EP-Info nr. 34

24-11-2017

Glyfosatsmolekylets struktur
I ugens udgave af EP-Info byder vi på nyt fra Europa-Parlamentets udvalgsmøder i Bruxelles. Blandt andet afholdt Parlamentet en offentlig høring med initiativtagerne til et europæisk borgerinitiativ, som kræver et forbud mod glyfosat. MEP’erne diskuterede også partnerskabet mellem EU og Afrika på en konference i Bruxelles, og så stemte de for nye regler om klagemidler for defekte onlineprodukter. Og så er tilmeldingen til både Ungdommens EU-topmøde og Den Europæiske Karlspris for Unge 2018 netop åbnet. God læsning!