skip to content
 
 
 

Hjem

EP-Info nr. 34...

24-11-2017

Glyfosatsmolekylets struktur
I ugens udgave af EP-info byder vi på nyt fra Europa-Parlamentets udvalgsmøder i Bruxelles. Blandt andet afholdt Parlamentet en offentlig høring med initiativtagerne til et europæisk borgerinitiativ, som kræver et forbud mod glyfosat. MEP’erne diskuterede også partnerskabet mellem EU og Afrika på en konference i Bruxelles, og så stemte de for nye regler om klagemidler for defekte onlineprodukter. Og så er tilmeldingen til Den Europæiske Karlspris for Unge 2018 netop åbnet. God læsning!    
Deltagerne ved Ungdommens EU-topmøde i Landstingssalen
Kunne du tænke dig at blive dus med EU-politikken, se Christiansborg indefra og finde kreative løsninger på nogle af tidens største politiske udfordringer? Den 3. og 4. marts 2018 inviterer Europa-Parlamentet i Danmark og FIC Ungdom traditionen tro til Ungdommens EU-topmøde på Christiansborg.
Afrikanske kvinder
Kronik af Europa-Parlamentets formand Antonio Tajani som optakt til topmødet mellem Den Afrikanske Union og EU i Abidjan den 29.-30. november.
En gruppe unge mennesker
Den Europæiske Karlspris for Unge, der også er kendt som Charlemagne Ungdomsprisen, tildeles hvert år unge mennesker, der har været med til at gennemføre projekter med det formål at fremme forståelsen mellem mennesker fra forskellige europæiske lande. I 2017 fik det danske projekt Re-Discover Europe en flot andenplads, og der er nu åbnet for ansøgninger til Karlsprisen 2018.
Yllka og Lea i Parlamentets pressekonferencesal
Vores to trainees Yllka og Lea var taget til Strasbourg for at følge med egne øjne, hvordan en samling ser ud på tætteste hold. Her havde de fornøjelsen af at møde de danske MEP’ere samt følge diverse politiske debatter - og ikke mindst dette års LUX-vindere.