skip to content

Vores politik om cookies på Europa-Parlamentets Kontoret i Danmarks hjemmeside.

Vi bruger cookies for at give brugerne af vores hjemmeside den bedst mulige oplevelse. Vi bruger dem ikke med henblik på at indsamle personlige oplysninger, men udelukkede med statistisk formål i forhold til Google Analytics.

Fortsæt
 
 
 

Danske MEP'er

Her finder du en oversigt over de 13 danske medlemmer af Europa-Parlamentet fra 2019-2024. Ved EU-valget den 26. maj valgte Danmark også et 14 medlem, Linea Søgaard-Lidell fra Venstre. Linea bliver medlem af Europa-Parlamentet, når Storbritannien forlader EU og Danmark dermed får et ekstra mandat.

Moren Løkkegaard
Morten Løkkegaard blev valgt til Europa-Parlamentet for Venstre den 26. maj 2019 med 207.558 personlige stemmer. I Europa-Parlamentet sidder Morten Løkkegaard i Renew Europe Gruppen, hvor han er blandt næstformændene, og er medlem af Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse (IMCO). Han er desuden stedfortræder i Udvalget om International Handel (INTA).
Søren Gade
Søren Gade blev valgt til Europa-Parlamentet for Venstre den 26. maj 2019 med 201.696 personlige stemmer. I Europa-Parlamentet sidder Søren Gade i Renew Europe Gruppen og er medlem af Transport- og Turismeudvalget (TRAN) samt Fiskeriudvalget (PECH). Han er desuden stedfortræder i Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender (LIBE).
Asger Christensen
Asger Christensen blev valgt til Europa-Parlamentet for Venstre den 26. maj 2019 med 31.347 personlige stemmer. I Europa-Parlamentet sidder Asger Christensen i Renew Europe Gruppen og er medlem af Udvalget om Landbrug og Udvikling af Landdistrikter (AGRI). Han er desuden stedfortræder i Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed (ENVI).
Christel Schaldemose
Christel Schaldemose blev valgt til Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet den 26. maj 2019 med 65.179 personlige stemmer. I Europa-Parlamentet sidder Christel Schaldemose i Gruppen for Det Progressive Forbund af Socialdemokrater og er medlem af Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse (IMCO). Hun er desuden stedfortræder i Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed (ENVI).
Niels Fuglsang
Niels Fuglsang blev valgt til Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet den 26. maj 2019 med 29.444 personlige stemmer. I Europa-Parlamentet sidder Niels Fuglsang i Gruppen for Det Progressive Forbund af Socialdemokrater og er medlem af Udvalget om Industri, Forskning og Energi (ITRE). Han er desuden stedfortræder i Økonomi- og Valutaudvalget (ECON).
Marianne Vind
Marianne Vind blev valgt som 1. suppleant til Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet den 26. maj 2019 med 27.396 personlige stemmer. Inden det nye Europa-Parlament blev konstitueret blev Jeppe Kofod (A) udnævnt til Udenrigsminister og overlod dermed pladsen i Europa-Parlamentet til Marianne Vind. Hun er endnu ikke formelt godkendt af Folketinget som ny MEP, det forventes, at hun kan indtræde i september 2019. I Europa-Parlamentet sidder Marianne Vind i Gruppen for Det Progressive Forbund af Socialdemokrater og er medlem af Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender (EMPL). Hun er desuden stedfortræder i Transport- og Turismeudvalget (TRAN). Indtil Mariannes formelle indtræden, varetager Niels Fuglsang de to udvalg.
Margrete Auken
Margrete Auken blev valgt til Europa-Parlamentet for Socialistisk Folkeparti den 26. maj 2019 med 199.522 personlige stemmer. I Europa-Parlamentet sidder Margrete Auken i Gruppen De Grønne/Den Europæiske Fri Alliance og er medlem af Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed (ENVI) samt Udvalget for Andragender (PETI). Hun er desuden stedfortræder i Udvalget om Konstitutionelle Anliggender (AFCO).
Kira Peter-Hansen
Kira Peter-Hansen blev valgt til Europa-Parlamentet for Socialistisk Folkeparti den 26. maj 2019 med 15.765 personlige stemmer. I Europa-Parlamentet sidder Kira Peter-Hansen i Gruppen De Grønne/Den Europæiske Fri Alliance og er medlem af Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender (EMPL). Hun er desuden stedfortræder i Økonomi- og Valutaudvalget (ECON).
Peter Kofod
Peter Kofod blev valgt til Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti den 26. maj 2019 med 119.408 personlige stemmer. I Europa-Parlamentet sidder Peter Kofod i Gruppen Identitet og Demokrati og er medlem af Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender (LIBE). Han er desuden stedfortræder i Udvalget om International Handel (INTA).
Morten Helveg Petersen
Morten Helveg Petersen blev valgt til Europa-Parlamentet for Radikale Venstre den 26. maj 2019 med 97.667 personlige stemmer. I Europa-Parlamentet sidder Morten Helveg Petersen i Renew Europe Gruppen og er medlem af Udvalget om Industri, Forskning og Energi (ITRE), hvor han er anden næstformand. Han er desuden stedfortræder i Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender (LIBE).
Karen Melchior
Karen Melchior blev valgt til Europa-Parlamentet for Radikale Venstre den 26. maj 2019 med 17.292 personlige stemmer. I Europa-Parlamentet sidder Karen Melchior i Renew Europe Gruppen og er medlem af Retsudvalget (JURI) samt Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling (FEMM). Hun er desuden stedfortræder i Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse (IMCO).
Pernille Weiss
Pernille Weiss blev valgt til Europa-Parlamentet for Det Konservative Folkeparti den 26. maj 2019 med 80.140 personlige stemmer. I Europa-Parlamentet sidder Pernille Weiss i Det Europæiske Folkepartis Gruppe (EPP) og er medlem af Udvalget om Industri, Forskning og Energi (ITRE). Hun er desuden stedfortræder i Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed (ENVI) samt Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling.
Nikolaj Villumsen
Nikolaj Villumsen blev valgt til Europa-Parlamentet for Enhedslisten den 26. maj 2019 med 50.567 personlige stemmer. I Europa-Parlamentet sidder Nikolaj Villumsen i Den Europæiske Venstrefløjs Fællesgruppe/Nordisk Grønne Venstre, hvor han er blandt næstformændene, og er medlem af Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender (EMPL). Han er desuden stedfortræder i Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed (ENVI).