skip to content

 
 
 

Filmvisninger rundt om i Danmark

I samarbejde med Cinemateket arrangerer vi visninger af en af finalisterne til LUX-prisen 2016 "Da jeg åbner mine øjne" i 7 biografer i løbet af september, oktober og november. 

 
 .
  • Park Teatret i Frederikssund den 12. september kl. 10
  • Øst for Paradis i Aarhus ligeledes den 12. september, men kl. 17
  • Nicolai Bio i Kolding den 18. september kl. 11
  • Biffen Nordkraft i Aalborg den 26. september (tidspunkt ikke fastlagt endnu)
  • Café Slotsbio i Hillerød den 25. oktober (tidspunkt ikke fastlagt endnu)

Café Biografen i Odense viser den i oktober og Humle Bio i Humlebæk gør det i november, de præcise datoer vil fremgå her, når de er kendt. Billetterne er gratis, og fås ved henvendelse i de enkelte biografer. Det er primært henvendt til teenagere. Læs mere om LUX-prisen og "Da jeg åbner min øjne" nedenfor.

Formålet med LUX-prisen er at fremme kendskabet til europæiske film, gøre disse film mere tilgængelige for den brede europæiske offentlighed og for at opfordre til debat om menneskelige værdier og sociale forhold på tværs af Europas grænser.

De tre finalister, der indstilles til LUX-prisen, oversættes til de 24-officielle EU-sprog. Den endelige vinderfilm bliver ligeledes tilgængelig for døve og modtager støtte til international promovering.

De tre nominerede film til LUX-prisen 2016 var: "Idet jeg åbner mine øjne" (À Peine J’ouvre les Yeux) -  et vidnesbyrd fra en yngre generation i Tunesien under det ”arabiske forår”,  "Mit liv som squash" (Ma vie de Courgette) - en animationsfilm om at være forældreløs og "Min far Toni Erdmann" (Toni Erdmann) - en tragisk-komisk film om et far/datter-forhold.

Vinderne af LUX-prisen 2016 blev holdet bag ”Min far Toni Erdmann”, herunder instruktøren Maren Ade, hvilket blev markeret ved en ceremoni i Europa-Parlamentet i Strasbourg den 23. november 2016.


Om filmen:

Da jeg åbner mine øjne

Leyla Bouzid, 2015 / Tunesien / 102 min. /t.o. 15 år

Leyla Bouzid tager i sin spillefilmsdebut publikum med på en rejse over Middelhavet, hvor de stifter bekendtskab med en ung generation, der er fanget mellem det håb og kærlighed, de føler for deres fædreland, og desperation.

Trailer til filmen
Læs mere om Lux-prisen samt finalisterne for 2017 her