skip to content

 
 
 

Konference: Til kamp mod fake news i EU-valgkamp 2019

19-10-2018

Hvordan kommer vi fake news til livs i EP-valgkampen 2019? Det sætter Europa-Parlamentet i Danmark fokus på, når vi den 29. oktober inviterer til konference med MEP'ere, eksperter, chefredaktører og Google.

 .
 

Datoen er sat: Den 26. maj 2019 afholdes der EU-valg, hvor der skal findes 14 danske medlemmer til Europa-Parlamentet. Men misinformation og fake news kan true valgkampen og valgets udfald. Derfor sætter Europa-Parlamentet i Danmark nu spot på fænomenet. Formålet er at nå frem til en række tydelige anbefalinger til, hvordan vi kan komme fake news og misinformation til livs, inden valgkampen for alvor får luft under vingerne.

Vi har inviteret eksperter, medlemmer af Europa-Parlamentet samt repræsentanter for Google og dansk presse med for at gøre os klogere. Men vi får også brug for din hjælp til at være med til at samle trådene. Konferencen vil munde ud i en konferenceudtalelse med anbefalinger til, hvordan et kommende Europa-Parlamentsvalg kan blive afholdt så tæt på fri for fake news og misinformation, som det er muligt. Benjamin Rud Elberth vil guide os igennem formiddagen som moderator og inspirator.

Tid: Konferencen finder sted den 29. oktober 2019 kl. 9-12

Sted: Europa-Huset, Gothersgade 115, København K.

 

DER ER LUKKET FOR TILMELDINGEN.


Program: 

Kl. 9.00-9.10: Anne Mette Vestergaard, chef for Europa-Parlamentets kontor i Danmark, byder velkommen.

Kl. 9.10-9.20: Dagens moderator Benjamin Rud Elberth lægger ud med konkrete eksempler på fake news i danske og udenlandske valgkampe.

Kl. 9.20-9.50: Professor Vincent Hendricks præsenterer fænomenet fake news og dets betydning for valgkampe. Hendricks er professor i filosofi, Institutleder for Information og Boblestudier, forfatter til bogen ”Fake News” og ansvarlig for projekt DUDE (Digital Uddannelse) under Trygfonden og Carlsberg Fondet.

Kl. 9.50-10.20: Jeppe Kofod (S/S&D), Morten Løkkegaard (V/ALDE) og Morten Helveg Petersen (RV/ALDE), alle medlemmer af Europa-Parlamentet, fremlægger deres bud på, hvordan vi kan identificere de mest skadelige falske nyheder i en dansk EU-valgkamp.

Kl. 10.20-10.35: Pause

Kl. 10.35-11.00: Nyhedschef Thomas Falbe (DR), chefredaktør Ulla Pors (TV2 News), chefredaktør Michael Dyrby (BT) og chefredaktør Poul Madsen (Ekstra Bladet): Hvordan sikrer vi, at pressen bliver en aktiv deltager i kampen mod misinformation?

Kl. 11.00-11.25: Chefredaktør Lisbeth Knudsen (Mandag Morgen) og Christine Sørensen (politisk chef for Google i Danmark og Norge): Her er vores initiativer!

Kl. 11.25-11.50: Åben diskussion. Sidste input fra alle.

Kl. 11.50-12.00: Anne Mette Vestergaard samler trådene og lægger op til konferenceudtalelse til brug for dagens deltagere, politiske partier og deres kandidater.