skip to content

Vores politik om cookies på Europa-Parlamentets Kontor i Danmarks hjemmeside.

Vi bruger cookies for at give brugerne af vores hjemmeside den bedst mulige oplevelse. Vi bruger dem ikke med henblik på at indsamle personlige oplysninger, men udelukkede med statistisk formål i forhold til Google Analytics.

Fortsæt
 
 
 

Nyheder

Vi offentliggør løbende nyheder om nogle af de mange aktuelle emner fra Europa-Parlamentets politiske arbejde. Det kan være alt fra pressemeddelelser til baggrundsinformation, så uanset om du er interesseret i et overblik over de seneste udviklinger eller ønsker at gå i dybden med specifikke emner, er dette et godt sted at starte.

EP-Info nr. 12

20-04-2018

Trainees - Saaluja og Jonas
Uge 16 var ugen, hvor Frankrigs præsident Macron gæstede Europa-Parlamentet. Men også Facebook, affald og energieffektivitet blev taget under kærlig behandling. Endelig besøgte vores trainees Jonas og Saaluja Strasbourg.
Macron hilser på Tajani
Tirsdag den 17. april afholder Europa-Parlamentet debat i formatet ”Europas fremtid”, hvor MEP’erne skal diskutere Europas fremtid med Frankrigs præsident. Følg med live her på siden.
to tolke sidder ved en computer
Europa-Parlamentet har kastet sig ind i kampen for at bevare dansk tolkning i EU. Til efteråret åbner en ny tolkeuddannelse på Aarhus Universitet.
Seneste nyt om brexit
Aftalen om Storbritanniens udmeldelse af EU er en toårig forhandlingsproces, hvor betingelserne for Storbritanniens exit og det fremtidige samarbejde mellem dem og EU skal aftales. På denne side opdaterer vi løbende om Europa-Parlamentets rolle i forhandlingerne.
Gymansieelever under roadtrip
I uge 12 tager Europa-Parlamentet og Europabevægelsen på Road Trip til gymnasier og handelsskoler rundt omkring i landet for at sætte fokus på EU gennem intensive en-dags seminarer - med et skævt pift. Forårets Road Trip bringer os til uddannelsesinstitutioner I Aars, Holbæk, Himmelev og Albertslund.
Tidligere trainees
Brænder du for at få praktisk EU-erfaring? Kickstart din karriere som trainee hos Europa-Parlamentet, og få fem forrygende måneder i København, Bruxelles - eller et andet sted i Europa. Traineeperioden løber fra den 1. oktober 2018 til den 28. februar 2019.
Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), styrelsen som står for at kontrollere og godkende medicin til det europæiske marked, skal flytte. Torsdag den 15. marts skal MEP'erne tage stilling til den lov, der muliggør flytningen. Læs med her for en gennemgang af, hvad der er op og ned i sagen.
Kvindedagen 2018
Vidste du, at kvinder udgør 70% af de studerende på journalistik- og kommunikationsuddannelserne i EU, men kun 40% af de beskæftigede i branchen og kun 30% har ledelsesstillinger. Kvinderne udgør 37% af nyhedsreporterne og værterne på TV, men kun 18% af eksperterne eller kommentatorerne. I anledning af International Kvindedag 2018 sætter Europa-Parlamentet derfor fokus på vigtigheden af at fremme lige repræsentation af mænd og kvinder i medie- og IT-branchen. 
Unge i Landstingssalen
Over 160 unge fra hele Danmark brugte weekenden den 3. - 4. marts på at opleve, hvordan EU-forhandlinger foregår på topniveau. Ungdommens EU-topmøde er en årlig begivenhed, der skal klæde unge bedre på til at forstå og debattere EU.
Journalister i plenarsalen i Europa-Parlamentet
Europa-Parlamentet har åbnet for ansøgninger om at blive mediepartner. Ansøgningsrunden er åben for tv-, radio- og onlinemedier, der ønsker at gennemføre kommunikationsprojekter med fokus på Europa-Parlamentet og Europa-Parlamentsvalget i 2019.
Prins Henrik i Europa-Parlamentet
Det er med sorg, jeg har modtaget nyheden om Prins Henriks bortgang, udtaler Europa-Parlamentets formand Antonio Tajani, som ligeledes udtrykker sin medfølelse med H.M. Dronningen, den danske kongefamilie og det danske folk.
Fire kvinder i Europa-Parlamentet
I anledning af kvindedagen inviterer Europa-Parlamentet til presseseminar i Bruxelles den 7.-8. marts under overskriften ”Kvinder i medie- og IT-branchen”. Læs mere om seminaret her og se, hvordan du kan søge om at komme med.
Europa-Parlamentets mødesal i Strasbourg.
Når Storbritannien forlader EU, bør de 73 britiske mandater i Europa-Parlamentet delvis gå til de resterende medlemsstater, delvis bruges til at reducere antallet af pladser i Europa-Parlamentet, foreslår MEP’erne i forfatningsudvalget i en rapport om Europa-Parlamentets sammensætning 2019-2024.
vindmøller og solpaneler.
Onsdag den 17. januar stemte MEP’erne ja til nye målsætninger, der skal øge energieffektiviteten med 35% og andelen af vedvarende energi i det samlede forbrug til 35% frem mod 2030.
To medarbejdere filmer en MEP
Europa-Parlamentets kontor i Danmark søger to nye kontraktansatte medarbejdere til arbejde inden for presse, sociale medier, PR og kommunikation. Stillingerne vil blive besat i løbet af 2018. Opslaget er pr. 18. januar 2018 lukket for de konkrete stillinger og et udvalg af kandidater vil blive kaldt til test via deres EPSO-profil – og til samtale, hvis de består.
Den 13. december stod i menneskerettighedernes tegn. Europa-Parlamentets Sakharovpris for tankefrihed blev i går overrakt til Venezuelas demokratiske opposition og de politiske fanger i landet. Herhjemme markerede vi dagen med besøg af to tegnere, som tegnede menneskerettigheder, kamp og karikatur.
Kebab
Der kører for tiden en historie i visse europæiske medier om, at Europa-Parlamentet ønsker at forbyde kebab. Det er naturligvis usandt. Læs med her for en gennemgang af, hvad der op og ned i sagen.
Afrikanske kvinder
Kronik af Europa-Parlamentets formand Antonio Tajani som optakt til topmødet mellem Den Afrikanske Union og EU i Abidjan den 29.-30. november.
Yllka og Lea i Parlamentets pressekonferencesal
Vores to trainees Yllka og Lea var taget til Strasbourg for at følge med egne øjne, hvordan en samling ser ud på tætteste hold. Her havde de fornøjelsen af at møde de danske MEP’ere samt følge diverse politiske debatter - og ikke mindst dette års LUX-vindere.

LUX-FILMPRIS 2017

02-11-2017

LUX-statuette.
Det er den tid på året, hvor Europa-Parlamentets årlige LUX-filmdage og LUX-filmpris 2017 løber af stablen. Filmprisen har til formål at støtte den kulturelle mangfoldighed og europæiske værdier i europæisk film og fremme debatten om europæisk integration. Den 9. november kan du se filmen Western i Odense og København.
MEP'ere på cykeltur med ældre
Selvom man er kommet op i årene, så har man stadig holdninger — og ikke mindst erfaringer, der skal gives videre. Derfor inviterede seks danske europaparlamentarikere en flok ældre mennesker med på tur. Det blev til en samtale om erfaringer fra et langt liv og tanker om Europa.
havvindmøller
Forberedelserne til EU-Afrika-topmødet i slutningen af november er i fuld gang. Den 22. november inviterer Europa-Parlamentet til konference, hvor vi diskuterer unge og køn i Afrika.
venezuelanske flag
Den demokratiske opposition i Venezuela med den nationale forsamling og de politiske fanger er blevet tildelt Europa-Parlamentets Sakharovpris for tankefrihed 2017.
Andelen af danskere, der føler, at deres stemme tæller i EU, er steget markant til 80%, viser Europa-Parlamentets nye Eurobarometer-undersøgelse. Samtidig vurderer et stort flertal af både danskerne og EU-borgerne EU-medlemskabet positivt. Blandt danskerne mener hele 81% således, at EU-medlemskabet har været en fordel for Danmark. På EU-plan ligger tallet på 64%.
Tirsdag den 10. oktober offentliggjorde Europa-Parlamentet årets tre finalister til Sakharovprisen for tankefrihed. De udvalgte finalister til den fornemme pris er: den guatemalanske menneskerettighedsforkæmper Aura Lolita Chavez Ixcaquic, den venezuelanske demokratiske opposition både i den nationale forsamling (Julio Borges) og de politiske fanger, samt den svensk-eritreiske journalist og forfatter, Dawit Isaak.
havvindmøller
Arbejdet med den nye EU-lovpakke om ren energi er i fuld gang. Den 7. november inviterer Europa-Parlamentet til konference, hvor du kan blive opdateret på, hvordan arbejdet med lovpakken skrider frem. Blandt talerne er Bendt Bendtsen og Morten Helveg Petersen. Deltagende journalister og medier har mulighed for søge om tilskud til rejse- og opholdsudgifter.
EU-ombudsmanden på besøg på Dokk1 i Aarhus.
Den 25. og 26. september 2017 besøgte Emily O'Reilly, Den Europæiske Ombudsmand, Aarhus og København.
Jean-Claude Juncker under den årlige State of the Union debat i Europa-Parlamentet i 2017
Under den årlige State of the Union debat i Europa-Parlamentet fremlagde Europa-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, en ambitiøs vision for et stærkt og forenet Europa.
Juncker holder SOTEU-tale for MEP'erne
Europa-Parlamentet blænder op for efterårssæsonen med et brag! Onsdag den 13. september debatterer kommissionsformand Jean-Claude Juncker nemlig Unionens tilstand med MEP'erne. Følg med live fra kl. 9.00, når Juncker og MEP'erne udlægger deres holdning til, hvilken vej EU bør gå.
Europa-Kommissionens repræsentation søger en kvalificeret og erfaren tjenesteudbyder, der kan levere objektive informationstjenesteydelser og bistand til besøgende samt kommunikationsaktiviteter i Europa-Huset for Europa-Kommissionens repræsentation og Europa-Parlamentets kontor i Danmark. Ansøgningsfristen er 4. oktober 2017.
EP’s Generaldirektorat for Kommunikation har åbnet for ansøgninger om tilskud til events for perioden december 2017 - juni 2018.
De tre nominerede til LUX-filmprisen 2017
Den svensk-dansk-norske koproduktion 'Sameblod' er blandt finalisterne ved LUX-Prisen 2017. Det står klart, efter at juryen i dag skar de 10 nominerede ned til tre finalister, som skal konkurrere om dette års filmpris til efteråret. De to andre finalister er franske 'BPM' ('Beats Per Minute') og tysk-bulgarsk-østrigske 'Western'.
LUX-prisen statuette
De 10 nominerede til LUX-Prisen anno 2017 er netop blevet offentliggjort. Danmark har gode muligheder for at løbe af sted med hæder, når Europa-Parlamentets filmpris bliver uddelt den 15. november i Strasbourg. To af de nominerede film, Heartstone og Sámi Blood, har nemlig begge endda flere danske islæt.
Ifølge den fælles statut for Europa-Parlamentets medlemmer, der har været gældende siden juli 2009, modtager parlamentsmedlemmerne alle det samme vederlag, uanset hvilket land de er valgt i.
Gæster på Folkemødet
Hvert år i juni mere end tredobles Bornholms indbyggertal over en forlænget weekend. Det sker, når politikere, lobbyister, journalister og ganske almindelige borgere mødes til Folkemødet i Allinge på solskinsøens nordvestligste hjørne. Godt 100.000 var med i år - og det var vi selvfølgelig også.
Tegning af Erik Petri til illustration af brexitdebatten
Bornholm var i fokus fredag på Folkemødet, hvor Europa-Parlamentet havde inviteret til debat på Grønbechs Hotel om konsekvenserne af brexit. I panelet var blandt andre Bornholms A/S' direktør Christian Sieverts og den bornholmske MEP Jeppe Kofod (S).
Jeppe Kofod på Folkemødet
Bliver britisk jord giftig efter brexit? Og hvad betydning får brexit for det bornholmske erhvervsliv? De spørgsmål skal Jeppe Kofod (S) og Christian Sieverts, direktør for Bornholms A/S, svare på, når de på fredag deltager i en debat hos Europa-Parlamentet på Folkemødet. I debatten medvirker også Morten Messerschmidt (DF), Morten Helveg Petersen (R) og Christiane Miβlbeck-Winberg (europapolitisk chef i Dansk Arbejdsgiverforening).
Flygtninge der kommer ind på strand til andre flygtninge
Den 21. juni er Europa-Parlamentet vært for en højniveaukonference om et af tidens helt store emner på den europæiske dagsorden - håndteringen af flygtninge- og migrantkrisen. Blandt talerne er parlamentsformand Antonio Tajani, kommissionsformand Jean-Claude Juncker og EU's udenrigschef Federica Mogherini. Journalister kan søge om et stipendium til dækning af rejseudgifter.
EP har pr. 16. juli ansat Jacob Lolck som ny presseattaché ved Informationskontoret i Danmark.