skip to content

 
 
 

Set og Sket 2018

LUX-FILMPRIS 2018

25-10-2018

LUX-statuette.
Det er den tid på året, hvor Europa-Parlamentets årlige LUX-filmdage og LUX-filmpris 2018 løber af stablen. Filmprisen har til formål at støtte den kulturelle mangfoldighed og europæiske værdier i europæisk film og fremme debatten om europæisk integration. Den 6. november kan du se filmen "The Other Side of Everything" i Odense, Kolding og København. Derudover kan du den 8. november se filmen "Styx" i Kolding og København. 
Gymansieelever under roadtrip
I uge 44 tager Europa-Parlamentet og Europabevægelsen på Road Trip til gymnasier og handelsskoler rundt omkring på Sjælland for at sætte fokus på EU gennem intensive en-dags seminarer - med et skævt pift. Efterårets Road Trip bringer os til uddannelsesinstitutioner i Roskilde og Farum.
Kvinde browser på tablet
Hvordan kommer vi fake news til livs i EP-valgkampen 2019? Det sætter Europa-Parlamentet i Danmark fokus på, når vi den 29. oktober inviterer til konference med MEP'ere, eksperter, chefredaktører og Google.

Kulturnatten 2018

12-10-2018

Europabevægelsen og Europa-Parlamentet i Danmark slår dørene op til en aften, hvor borgere kan mødes med kandidaterne til Europa-Parlamentsvalget. Der bliver god mulighed for, at stille spørgsmål og styre, hvad der skal tales om.
Europa-Parlamentet i Strasbourg og blomster
Europa-Nævnets årlige erfaringskonference står i EU-valgets tegn. Find flere informationer her på siden, og tilmeld dig senest den 10. september.
Ungdommens Folkemøde 2017
Med under et år til Europa-Parlamentsvalget er der på Ungdommens Folkemøde masser af mulighed for at blive klogere på EU, og hvorfor det er vigtigt at stemme. Ungdommens Folkemøde finder sted den 6.-8. september 2018 i Valbyparken.
Morten Messerschmidt, Margrete Auken og Jeppe Kofod under State of the Union debatten i 2017
Mandag den 27. august kl. 09.00-10.30 retter vi fokus mod EU’s fremtid, når Jeppe Kofod, Margrete Auken, Rina Ronja Kari og Morten Løkkegaard alle holder deres State of the European Union-taler i Europa-Huset.
Balloner med EU's logo
Der er masser af mulighed for at blive endnu klogere på EU-spørgsmål, når det går løs til Folkemødet den 14.-16. juni 2018. Med under ét år til EP-valget 2019 byder dette års program blandet andet på en række saftige debatter med de danske MEP'ere om alt fra brexit og plastikindustrien til fake news. Du kan tjekke programmet ud forneden. Vi ser frem til tre fornøjelig dage i Allinge!
Unge under EYE2016
The European Youth Event (EYE) vender tilbage i 2018! Forberedelserne er i fuld gang, så 8.000 unge mennesker fra hele Europa kan mødes i Strasbourg den 1-2. juni 2018. Formålet med EYE er, at unge i alderen 16 til 30 år skal udvikle innovative ideer til, hvordan det europæiske fællesskab kan gøres endnu stærkere.
Banner for Euroscola
EUROSCOLA er en unik mulighed for, at skoleelever i alderen 16-18 år kan prøve at være medlem af Europa-Parlamentet for en dag. Formålet med programmet er at styrke de unges viden om EU og Europa-Parlamentet, idet de deltagende skoleklasser helt konkret bliver tilbudt en lærerig oplevelse i plenarsalen i Strasbourg - langt fra de traditionelle klasseværelser, så eleverne på egen krop kan erfare, hvordan der forhandles i en international sammenhæng. Pladserne i foråret 2018 er fordelt.
Fra venstre: Farah abdi (Never Arrive); Mirko Gragnato og Rozemarijn Tiben (Juvenilia); Artur Meier og Tomasz Tomalik (Worcation).
Det var polakkere som løb med titlen som vindere af den Europæiske Karlspris for Unge 2018. Den 8. maj blev priserne uddelt ved en overrækkelsesceremoni i Aachen i Tyskland, hvor repræsentanter fra projekterne, der har vundet i de 28 EU-medlemslande, også blev inviteret og modtog diplomer og medaljer.
Konference på højt plan i Europa-Parlamentet i Bruxelles, den 25. april 2018 kl. 14.30-18.30. Den digitale revolutions udfordring - hvordan former vi vores digitale fremtid? Streaming tilgængelig!
Banner for Euroscola
EUROSCOLA er en unik mulighed for, at skoleelever i alderen 16-18 år kan prøve at være medlem af Europa-Parlamentet for en dag. Formålet med programmet er at styrke de unges viden om EU og Europa-Parlamentet ved at tilbyde skoleklasser en lærerig oplevelse i plenarsalen i Strasbourg - langt fra de traditionelle klasseværelser, så eleverne på egen krop kan erfare, hvordan der forhandles i en international sammenhæng.
Gymansieelever under roadtrip
I uge 12 tager Europa-Parlamentet og Europabevægelsen på Road Trip til gymnasier og handelsskoler rundt omkring i landet for at sætte fokus på EU gennem intensive en-dags seminarer - med et skævt pift. Forårets Road Trip bringer os til uddannelsesinstitutioner I Aars, Holbæk, Himmelev og Albertslund.
Deltagerne ved Ungdommens EU-topmøde i Landstingssalen
Kunne du tænke dig at blive dus med EU-politikken, se Christiansborg indefra og finde kreative løsninger på nogle af tidens største politiske udfordringer? Den 3. og 4. marts 2018 inviterer Europa-Parlamentet i Danmark og FIC Ungdom traditionen tro til Ungdommens EU-topmøde på Christiansborg.
Ceremoni for Borgmesterpagten for Klima og Energi i Europa-Parlamentet i Bruxelles, den 22. februar 2018 kl. 9.00-12.45. Fra Paris til Katowice: En hurtigere overgang til CO2-neutrale og modstandsdygtige byer. Streaming tilgængelig!
LUX-statuette.
Lige efter nytår er det blevet tid til, at Europa-Parlamentet afholder europæiske filmdage i Cinemateket for at fejre LUX-filmprisen. Dette er også indledningen til det europæiske år for kulturarv. Filmprisen har til formål at støtte den kulturelle mangfoldighed og europæiske værdier i europæisk film og fremme debatten om europæisk integration. Den 10. januar kan du se årets vinder Sameblod, mens du den 11. januar kan se en af finalisterne, Western.