skip to content

 
 
 

Set & Sket 2016

Euroscola banner
EUROSCOLA er en unik mulighed for, at skoleelever i alderen 16-18 år kan prøve at være europaparlamentariker for en dag. Formålet med programmet er at styrke de unges viden om EU og Europa-Parlamentet, idet de deltagende skoleklasser helt konkret bliver tilbudt en lærerig oplevelse i plenarsalen i Strasbourg - langt fra de traditionelle klasseværelser. Klasserne bliver udvalgt fra EU's medlemslande, så eleverne på egen krop får erfaret, hvordan der forhandles i en international sammenhæng.
Sakharov event i FN-byen
Menneskerettighederne er under pres i det meste af verden, og det går alt for ofte særlig hårdt ud over kvinder og piger. Med afsæt i årets vindere af Sakharovprisen inviterede vi til debatmøde, hvor du kunne blive klogere på, hvor galt det står til, og hvad der helt konkret gøres for at beskytte og styrke menneskerettighederne. FN-byen lagde lokaler til, og det foregik den 28. november kl. 14.00 - 17.00 med en efterfølgende forfriskning.
Valget mellem Clinton og Trump
Det amerikanske præsidentvalg har stor betydning for Europa, for uanset hvem der vinder kampen mellem Donald Trump og Hillary Clinton, får det afgørende betydning for forholdet mellem USA og Europa. Som optakt til valget havde vi sat MEP Jeppe Kofod og USA-korrespondent Annegrethe Rasmussen stævne i Europa-Huset torsdag den 27. oktober 2016 kl. 18.00 - 20.00.

Kulturnatten

14-10-2016

Kulturnatten i Europa-Huset
Europa-Huset slog som altid dørene op under Kulturnatten i København. Vi var i det kreative hjørne og sammensatte et program med fem forskellige små indslag i løbet af aftenen, så der var lidt for alle. Det hele fandt sted den 14. oktober fra kl. 18.00 til kl. 23.00.
Studietur for lærere til Bruxelles
I uge 39 inviterede vi interesserede lærere med på en tredages studietur til Bruxelles, hvor de kunne opleve den politiske arbejdsgang i EU og komme helt tæt på institutionerne og hverdagen i EU’s hjerte.
EuropaTeltet
Ungdommens Folkemøde er en nyetableret årlig demokratisk festival for unge, hvor deltagerne igennem samtaler og debatter i fællesskab skal udforske, hvad demokratisk deltagelse kan være. Vi var med, da arrangementet fandt sted første gang den 8. - 9. september 2016, og I EuropaTeltet var der fuld fart på EU-debatten.
Collage med billeder fra Folkemødet 2016
Der var masser af mulighed for at blive endnu klogere på EU-spørgsmål, da det gik løs på Folkemødet den 16. - 19. juni 2016. Med en god blanding af skæve indslag, hvor vi bl.a. testede både politikernes og deltagernes viden om Europa, og saftige debatter om alt fra TTIP og Europol til migration og afstemningen i Storbritannien, havde vi fire fornøjelige dage i Allinge med masser af aktivitet i EuropaTeltet!
EYE banner 2016
Den 20. - 21. maj mødtes over 7.500 unge mellem 16 og 30 år fra mere end 30 forskellige lande til #EYE2016 i Strasbourg for at komme med innovative idéer til, hvordan det europæiske fællesskab kan gøres endnu stærkere!
Participants at European Youth Media Days
The European Youth Media Days (EYMD) was one of the biggest events in Europe dedicated to young journalists. In 2016 it took place in the European Parliament seat in Strasbourg between the 19th and 21st of May. Application deadline was Sunday 20th of March at midnight.
Gymansieelever under Road Trip
To gange om året tager Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen rundt i Danmark på en uges Road Trip som arrangeres sammen med Europabevægelsen. Det er et tiltag, hvor vi tager ud til gymnasier og handelsskoler rundt omkring i landet for at sætte fokus på EU gennem intensive en-dags seminarer - med et skævt pift. Forårets Road Trip fandt sted i uge 11, hvor vi besøgte uddannelsesinstitutioner i Lemvig, Risskov, Svendborg, Ørestaden og Ordrup.
Alumni arrangement
Den 18. marts var Europa-Parlamentets kontor i København vært for et EP-alumni arrangement i Europa-Huset. Danskere, der har eller har haft tilknytning til Europa-Parlamentet, var inviteret til et netværksarrangement, hvor situationen i EU og Europa-Parlamentet netop nu blev diskuteret.
Ungdommens EU-topmøde 2016 i Landstingssalen på Christiansborg
Ungdommens EU-topmøde 2016 var et livligt og politisk arrangement, hvor omkring 150 unge fra hele Danmark mødtes og spillede EU-rollespil. Det blev holdt den 5.- 6. marts på Christiansborg og var arrangeret i et samarbejde mellem Europa-Parlamentet i Danmark og FIC SOLIDAR Ungdom.
Ligestilling mellem mænd og kvinder er en af EU’s grundlæggende værdier og Danmark betragtes ofte som rollemodel for resten af Europa. På mange områder går det tilsyneladende rigtigt godt, men ser man de danske tal efter i sømmene, tegner der sig et lidt kedeligt mønster: 18 procent af professorerne ved danske universiteter er kvinder. 19 procent af topcheferne i staten er kvinder. 20 procent af bestyrelsesmedlemmerne i aktieselskaber er kvinder. Det ligner en slags 80/20-regel for ligestillingen i Danmark!
Charlemagneprisen 2016
Konkurrencen om årets Europæiske Karlspris for Unge har fundet sin vinder. Prisen, der også er kendt som Charlemagne Ungdomspris, blev uddelt for niende gang. Prisen tildeles hvert år unge mennesker, der har været med til at gennemføre projekter med det formål at fremme forståelsen mellem mennesker fra forskellige europæiske lande. Det danske vinderprojekt i 2016 blev Model European Union Strasbourg, og den 3. maj var der prisoverrækkelse i Aachen for alle 28 nationale vinderprojekter, ligesom det blev offentliggjort hvilket projekt, der løb med den endelige pris.
Event efter COP21 i Paris
December 12th 2015 marks an historic achievement in the global struggle against climate change: at the United Nations climate conference (COP21) in Paris the world adopted a unique globally significant climate agreement with the potential to impact the future of the globe. International Club Copenhagen (ICC) and Europe House joined forces in hosting an event that highlighted the achievements of the COP21, as well as the challenges that lie ahead.
tilhørere i et auditorium.
Europa-Parlamentet i Danmark og Udenrigsministeriet er gået sammen om at holde et par seminarer, der tog udgangspunkt i vigtigheden af, at regeringen og danske embedsmænd etablerer et effektivt samarbejde med Europa-Parlamentet.
I samarbejde med Creative Europe og Cinemateket inviterede vi til Europæiske Filmdage 2015. Filmdagene løb fra den 26.-28. januar 2016 i Cinemateket i København. Vi bød på gratis særforevisninger af de tre film, der var med i opløbet om årets LUX-pris. Vi startede med introduktion til filmene og sluttede ved at byde publikum på et glas vin hvor der var mulighed for at reflektere over filmene i godt selskab.
Gymnasieelever under Road Trip
To gange om året tager Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen rundt i Danmark på en uges Road Trip som arrangeres sammen med Europabevægelsen. Det er et tiltag, hvor vi tager ud til gymnasier og handelsskoler rundt omkring i landet for at sætte fokus på EU gennem intensive en-dags seminarer - med et skævt pift. Efterårets Road Trip fandt sted i uge 44, hvor vi besøgte uddannelsesinstitutioner i Hjørring, Dronninglund, Rødkilde, Faaborg og Greve.