skip to content

 
 
 

Ungdommens EU-topmøde 2018

 .
 .

Kunne du tænke dig at blive dus med EU-politikken, se Christiansborg indefra og finde kreative løsninger på nogle af tidens største politiske udfordringer? Den 3. og 4. marts 2018 inviterer Europa-Parlamentet i Danmark og FIC Ungdom traditionen tro til Ungdommens EU-topmøde på Christiansborg.

 

Opsamling på arrangementet

Indslag i TV Avisen 4. marts - starter 14.20 inde i programmet
Artikel på DR: William er slovensk minister i to dage: Det er udfordrende og lærerigt
Indslag på TV2 Lorry 4. marts
Indslag i Radioavisen 4. marts - starter 6.59 inde i programmet
Se billeder fra arrangementet her...
Læs en reportage fra arrangementet her...
 

Til Ungdommens EU-topmøde mødes unge fra hele landet for at sikre en bedre fremtid for Europa – og denne gang er temaet ’Et Socialt Europa’. Arrangementet er et stort rollespil, hvor unge mellem 15 og 30 år fordyber sig i EU-politik, oplever Christiansborg indefra og forhandler sig frem til løsninger på store politiske udfordringer.

Men hvordan får man 28 meget forskellige lande til at blive enige? Man forhandler benhårdt på kryds og tværs, skaber alliancer og indgår kompromiser. Det er præcis, hvad der venter deltagerne i årets store EU-rollespil, hvor hver eneste deltager får tildelt en helt særlig rolle.

For at gøre det hele så realistisk som muligt vil der også blive tildelt roller som journalister og TV-reportere. I det særlige mediehjørne vil de lave interviews, breake nyheder, lække oplysninger og formidle fremgangen i forhandlingerne. Ja kort sagt, det hele vil foregå præcis, som når Europas stats- og regeringschefer samles til de store møder i Bruxelles.

Har du en politiker eller journalist gemt i maven, og vil du gerne påvirke debatten og få lige netop dine synspunkter frem i lyset? Så er Ungdommens EU-topmøde helt sikkert noget for dig.

Tilmeldingen var åben frem til den 20. december 2017, og pladserne blev tildelt i begyndelsen af januar efter geografisk spredning, alder og tidligere deltagelse.

Praktiske oplysninger

Hvem: Unge mellem 15 og 30 år med interesse for EU og mod på at give deres besyv med i debatten

Hvor: Christiansborg, København

Hvornår: Lørdag d. 3. marts - søndag d. 4. marts 2018

Hvad koster det: Deltagelse er gratis og inkluderer forplejning i løbet af dagen.
Udgifter til transport, overnatning og fællesmiddag lørdag er for egen regning.

Materiale: Programmet, rollekort og baggrundsmateriale sendes ud til alle deltagere tre uger inden vi mødes i Folketinget. Du kan læse programmet her.

Pressekontakt: Jacob Lolck, presseattaché ved Europa-Parlamentets kontor i Danmark. Træffes på jacob.lolck@europarl.europa.eu eller + 45 25 48 87 11.

Spørgsmål? Kontakt endelig Marek Azoulay, projektleder i FIC. Træffes på marek.azoulay@fic.dk

 .
 
Se video fra Ungdommens EU-topmøde 2015 her...
 .
Du kan læse en reportage om arrangementet her...
 .
Se billeder fra tidligere år her...