skip to content

 
 
 

Nyheder om EU-valget 2019

Vi offentliggør løbende nyheder om valget til Europa-Parlamentet, der fandt sted den 23.-26. maj 2019. Det kan være alt fra baggrundsmateriale til de næste skridt i processen.

De nye MEP'ere
Sig velkommen til det nye hold af danske MEP’er, som skal repræsentere os de næste fem år i Europa-Parlamentet. Og dyk nærmere ned i det historiske valgresultat her.
Valgkort
Søndag nærmer sig, og dermed dagen for det længe ventede Europa-Parlamentsvalg. Men hvad skal der egentlig ske? Hvordan stemmer jeg, hvem kan jeg stemme på, og hvor kan jeg få mere at vide i løbet af valgdagen? Find svarene her.
Hvis du kan se i din kalender, at tiden er knap den 26. maj, så giv ikke op! Du kan stadig nå at brevstemme til og med torsdag den 23. maj på dit lokale borgerservice-center.
MEP'er i plenarsal
Har Europa-Parlamentet nogen indflydelse? Hvordan hænger Parlamentet sammen, og hvad laver parlamentarikerne egentlig? Bliv klogere på, hvorfor du skal stemme til Europa-Parlamentsvalget.
Brevstemme
Vi kan ikke fortælle dig, hvem du skal stemme på. Men der er heldigvis masser af muligheder for at lære de 135 kandidater og 10 partier, som stiller op til EU-valget den 26. maj, bedre at kende.
studie med spidskandidatdebat
Den 15. maj er dagen for den store europæiske spidskandidatdebat med blandt andre Vestager, Weber og Timmermans. Vi klæder dig på til debatten, som du kan se live her på siden.
Serien ”Denne gang stemmer jeg” tager emner som klima, euroen og en fælles europahær op og gør dig klogere på EU frem mod valget den 26. maj.
far med barn
Mere end 100 millioner europæere har allerede set Parlamentets valgvideo. Er du ikke en af dem, kan du heldigvis stadig nå at se den og lade dig bevæge af filmens budskab om håb og ansvar for de kommende generationer.
Europa-Parlamentets nye film ”Vælg din fremtid” skal få europæerne til at stemme til EU-valget i maj. Bag filmen står det danske bureau &Co., og dele af den er filmet i Odense.
Læserbreve
Fredag den 15. februar er der præcis 100 dage til, at danskerne skal til stemmeboksene den 26. maj og sende 14 politikere afsted til Europa-Parlamentet.
stemmeafgivelse
Kan jeg brevstemme til EU-valget? Kan jeg stemme fra udlandet? Og hvem stiller overhovedet op? På vores nye hjemmeside eu-valg.dk kan du finde svar på det og meget mere. 
Denne gang stemmer jeg bogen
I fredags lancerede Europa-Parlamentets kontor i Danmark og Danske Bladtegnere en spritny bog fyldt med morsomme og skarpe tegninger om det kommende EU-valg. 
Øresundsbroen
Hvad har den natursmukke rute Røsnæs Rundt, udsatte unge på Bornholm, to jobcentre i Helsingør og Helsingborg og Odenses grønne omstilling til fælles? Det opdager du hurtigt, hvis du går ind på den nye hjemmeside "Hvad EU gør for mig".
Grafik der viser hvor mange der ønsker at forblive i EU
Knap otte ud af ti danskere ville stemme for at blive i EU, hvis der var afstemning i morgen. Det viser ny undersøgelse fra Eurobarometer.
Møde for frivillige
Flere skal stemme til EU-valget den 26. maj 2019, lyder budskabet fra frivillige i kampagnen 'Denne gang stemmer jeg'.
dennegangstemmerjeg
Det vigtige er ikke, hvor du ligger på det politiske spektrum. Hvorvidt det er miljøet, grænsekontrollen, de digitale rettigheder eller euroen, der tænder dig. Det vigtige er, at du viser det! Det er meningen med vores nye platform.