skip to content

Vores politik om cookies på Europa-Parlamentets Kontor i Danmarks hjemmeside.

Vi bruger cookies for at give brugerne af vores hjemmeside den bedst mulige oplevelse. Vi bruger dem ikke med henblik på at indsamle personlige oplysninger, men udelukkede med statistisk formål i forhold til Google Analytics.

Fortsæt
 
 
 

Hjem

EP-Info nr. 33

17-11-2017

Lea og Yllka i Strasbourg
Endnu en plenaruge i Europa-Parlamentet går på hæld. Vores trainees Lea og Yllka var med i Strasbourg, hvor de live-tweetede under debatten om den seneste skattelæk af de såkaldte Paradise Papers, lavede videooptagelser med MEP'erne og overværede overrækkelsen af LUX-filmprisen 2017. Læs med her og bliv klogere!  
Vores to trainees Yllka og Lea var taget til Strasbourg for at følge med egne øjne, hvordan en samling ser ud på tætteste hold. Her havde de fornøjelsen at møde de danske MEP’ere samt følge diverse politiske debatter - og ikke mindst dette års LUX-vindere.
Det blev den danskproducerede Sameblod, der løb med årets LUX-filmpris fra Europa-Parlamentet. Den vandt afstemningen foran 120 BPM og Western.
Seneste nyt om brexit
Aftalen om Storbritanniens udmeldelse af EU er en toårig forhandlingsproces, hvor betingelserne for Storbritanniens exit og det fremtidige samarbejde mellem dem og EU skal aftales. På denne side opdaterer vi løbende om Europa-Parlamentets rolle i forhandlingerne.

LUX-FILMPRIS 2017

02-11-2017

LUX-statuette.
Det er den tid på året, hvor Europa-Parlamentets årlige LUX-filmdage og LUX-filmpris 2017 løber af stablen. Filmprisen har til formål at støtte den kulturelle mangfoldighed og europæiske værdier i europæisk film og fremme debatten om europæisk integration. Den 9. november kan du se filmen Western i Odense og København.