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WRITTEN QUESTION E-1762/07
by Elspeth Attwooll (ALDE)
to the Commission

Subject: Postal Services Directive

Could the Commission please clarify its guidance on exemptions from the obligation to provide a 
universal service under Directive 97/67/EC1 (as amended by Directive 2002/39/EC2)? Specifically, 
while many households that are exempted from the five days per week service often receive service 
on at least three days per week, would it be acceptable for a household to receive post on only one day 
per week? In other words, once a household is exempted from the universal service does the 
prohibition against discrimination in Article 5 of the Directive no longer apply?

1 OJ L 15, 21.1.1998, p. 14.
2 OJ L 176, 5.7.2002, p. 21.


