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WRITTEN QUESTION E-2732/09
by Stavros Arnaoutakis (PSE)
to the Commission

Subject: Publicity measures under the 3rd CSF for Greece

The Greek Government is using Community funding from the 3rd CSF (2000 - 2006) to publicise 
cofinanced programmes in a manner which is not consistent with the rules on the eligibility of 
expenditure.

For example, the publicity measures of various ministries and regions deliberately make no reference 
to the period before 2004 and concentrate exclusively on the post-2004 period, identifying the results 
with their period in office.

According to Article 18, paragraph 3(d) of Council Regulation (EC) No 1260/19991 of 21 June 1999 
laying down general provisions on the Structural Funds, expenditure is eligible for measures intended 
to publicise the operational programme in accordance with Article 46, the managing authority shall be 
responsible for ensuring that publicity is given to the package and particularly for informing:

- potential final beneficiaries about the opportunities afforded by the assistance, and

- the general public about the role played by the Community in the assistance concerned and its 
results.

Moreover, according to Article 46, paragraph 3, the Member States shall consult the Commission and 
inform it each year of the initiatives taken to publicise measures.

Will the Commission say:

1. whether the publicity campaigns (full-page advertisements in the press) have complied with the 
provisions of Article 46, paragraph 3, and

2. whether it considers that focusing publicity measures exclusively on the period after March 2004 
constitutes a breach of the eligibility rules laid down by the relevant Community Regulations and, 
if so, what measures it will take to normalise the situation?

1 OJ L 161, 26.6.1999, p. 1.


