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Question for written answer E-006753/2014 

to the Commission 
Rule 130 

Petr Mach (EFDD) 

Subject: Commission's view of European Economic Area membership 

According to the Commission, what happens to a state’s membership of the European Economic Area 
(EEA) if it leaves the EU under Article 50 of the Lisbon Treaty? Does the country automatically lose its 
membership of the European Economic Area, or is each Member State also a party to the EEA 
Agreement and does it remain a member of the EEA upon leaving the EU? 

Does the Commission distinguish between Member States which, as is the case with the UK, signed 
the EEA separately and those which, like the Czech Republic, became a party to the agreement on 
entry to the EU? 


