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Question for written answer E-006975/2014 

to the Commission 
Rule 130 

Hugues Bayet (S&D) 

Subject: Brussels South Charleroi Airport 

Article 8(3) of Regulation (EC) No 1107/2006 states that 'the managing body of an airport may, on a 
non-discriminatory basis, levy a specific charge on airport users for the purpose of funding [assistance 
for passengers with reduced mobility]'. 

Article 8(4) provides that 'This specific charge [...] shall be shared among airport users in proportion to 
the total number of all passengers that each carries to and from that airport.' 

This method could be seen as arbitrary and discriminatory given that, in practice, the number of 
passengers with reduced mobility may vary considerably between air carriers depending on what 
destinations they serve. 

Would it not make more sense to charge each air carrier a uniform and binding sum for every 
passenger with reduced mobility transported by that carrier? 


