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Question for written answer E-007780/2014 

to the Commission 
Rule 130 

Glenis Willmott (S&D) 

Subject: Safety requirements for baby changing tables 

It is estimated that every year in the EU, approximately 5 500 children aged 0-4 years are involved in 
changing table accidents that are serious enough to require a hospital visit. 

The European safety standard EN 12221-2:2008 sets out safety requirements for changing tables for 
domestic use. 

1. Do these safety requirements also apply to changing tables in public facilities? 

2. If not, are there any EU-wide requirements for the safety of changing tables for public use, and 
would the Commission consider proposing such requirements if they do not already exist? 

3. In addition, what action has the Commission taken to ensure that these requirements are 
adequately implemented and monitored? 


