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Question for written answer E-010626/2014 

to the Commission 
Rule 130 

Nessa Childers (S&D) 

Subject: Radioprotection training recognition 

Could the Commission clarify the circumstances under which a host Member State agency in charge 
of nuclear surveillance is empowered to deny a healthcare worker the recognition of training in 
radioprotection provided and certified by a competent authority in another Member State, pursuant to 
Council Directive 97/43/EURATOM on health protection of individuals against the dangers of ionizing 
radiation in relation to medical exposure, despite the public health authority of the host Member State 
having recognised that same training and the healthcare worker in question having successfully 
completed further training on the host Member State’s radioprotection legislation? 


