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Question for written answer E-003757/2015 

to the Commission 
Rule 130 

Nessa Childers (S&D) 

Subject: Quality standards for concrete products and construction fill material 

Seeing as the European standard for concrete EN 206 is not harmonised, in the absence of CE 
marking regulations for concrete, as a material, under Regulation (EU) No 305/2011 laying down 
harmonised conditions for the marketing of construction products, could the Commission indicate 
whether quality standards for concrete mix are governed by any other provisions in EU law? 

Could the Commission further indicate what action it can take to ensure that minimum quality 
standards for concrete, concrete mix and construction fill material are enforced, irrespective of 
whether they are included as components of construction products falling under the scope of 
Regulation (EU) No 305/2011? 

What is the Commission’s assessment of the enforcement of standards for building products in 
Ireland, and how does the Commission ensure that these standards are met? 


