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Question for written answer E-006435/2015 

to the Commission 
Rule 130 

Jana Žitňanská (ECR) 

Subject: Acceptance of medical devices for people with hearing loss in the EU 

How does the Commission want to ensure that medical devices, and specifically hearing aids for 
people with hearing loss, which have been registered and classified as accepted medical devices 
covered by health insurance at least in one EU Member State are automatically accepted (approved) 
in other EU Member States (irrespective of the amount of coverage for the medical device designated 
separately by each Member State in its health insurance system)? 

Has the Commission taken any steps in this matter? If so, what are they? 


