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Question for written answer E-008586/2015 

to the Commission 
Rule 130 

Nessa Childers (S&D) 

Subject: Quota for Irish music broadcasting 

Could the Commission confirm the current validity of its findings, further to the initiation of infringement 
procedure 94/5000 against the Irish authorities, that a 30 % broadcasting quota for Irish music content 
is compliant with the acquis communautaire, provided that it ‘contributes to a distinctively Irish 
contemporary music culture by engaging with lyrical themes which deal with the history of Ireland, the 
contemporary realities of life in Ireland and which relates the stories and experiences of Irish people or 
contains, reflects or develops on established Irish musical forms, especially those which are 
identifiably part of the living tradition, i.e. reels, jigs, polkas, etc.’? 

If so, could the Commission elaborate on the adequacy of, and responsibility for, the enforcement of 
the applicable rules since these findings, and indicate, in detail, whether, apart from compliance with 
the definition above, such a broadcasting quota is subject to any other limitations under EU 
legislation? 

 


