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Question for written answer E-008665/2015 

to the Commission 
Rule 130 

Siôn Simon (S&D) 

Subject: Accessibility of venues for Commission-sourced events 

Recently a constituent from my region attended a Commission event at which accessibility for a 
wheelchair user was essential. Sadly, despite assurances beforehand, the event was not accessible 
for the constituent as the venue only had temporary, unsafe access ramps, in breach of relevant 
accessibility and health and safety legislation. 

Does the Commission agree that this situation is totally unacceptable for an organisation that should 
be leading on issues such as accessibility? 

When hiring rooms/venues for events, does the Commission, as a prerequisite, select venues that are 
fully accessible for disabled people, such as wheelchair users? 


