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Question for written answer E-009084/2015 

to the Commission 
Rule 130 

Jutta Steinruck (S&D) 

Subject: Question No 1 on call for proposals VP/2015/008 

Article 19(c) of Regulation (EU) No 1296/2013 (‘EaSI’) states that a minimum of 18% of EURES 
resources is to be allocated to ‘cross-border partnerships’. 

On 23 April 2015, the Commission published call for proposals VP/2015/008 for EaSI. The first strand 
of the call covers financial support for cross-border partnerships set up to achieve EURES objectives 
and provide EURES services. In ordered to be considered a EURES cross-border partnership, a 
partnership must involve at least the employment services and representatives of the two sides of the 
industry from each partner country. The partnership may also involve other stakeholders. Unlike the 
previous call for proposals, VP/2015/008 makes no mention of the fact that a cross-border partnership 
must involve at least representatives of the two sides of the industry from each partner country.  

1. How does the Commission ensure that only proposals concerning partnerships which involve 
representatives of the two sides of the industry from each partner country receive funding? 

2. Why does this year’s call for proposals not include the same minimum requirement - namely the 
involvement of representatives of the two sides of the industry - as last year’s, and how does the 
Commission ensure that activities organised by European representatives of the two sides of 
the industry receive funding when call for proposals VP/2015/008 does not include a strand for 
them? 

3. Does the Commission define cooperation between two neighbouring employment services as a 
cross-border partnership, contrary to the EaSI Regulation? 


