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Question for written answer E-012065/2015 

to the Commission 
Rule 130 

Richard Sulík (ECR) 

Subject: Recognition of specialist pharmaceutical diplomas 

As part of their postgraduate pharmaceutical training, students in Slovakia and the Czech Republic 
can obtain qualifications in specialist areas, for example public pharmacy. Employers will sometimes 
explicitly request a particular specialism as a condition for employment. Employers in the Czech 
Republic, however, do not recognise specialist qualifications obtained in Slovakia, even though the 
training requirements (examinations and professional experience) for a particular field are exactly the 
same, although the length of professional experience varies in the two countries. 

Does the Czech Republic’s attitude not amount to discrimination? 

Does the EU plan to harmonise the recognition of specialist (postgraduate-level) pharmaceutical 
qualifications across the Member States? 


