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Question for written answer E-012073/2015 

to the Commission 
Rule 130 

Hugues Bayet (S&D) 

Subject: Dialogue with non-confessional organisations 

Under Article 17 of the Lisbon Treaty, the Commission holds meetings both with churches and 
religious organisations and with non-confessional associations. 

1. As far as the latter are concerned, can the Commission inform me exactly on what basis it 
decides which associations should be invited? 

2. Does the Commission have a representative European list of these associations, and does it take 
account of their representativeness? 

3. If the Commission does have such a list, was it compiled in cooperation with the main non-
confessional associations or by the Commission acting alone? 

4. Is the list of associations that are invited to meetings definitive, or can it vary from meeting to 
meeting? 


