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Question for written answer E-012185/2015 

to the Commission 
Rule 130 

Sorin Moisă (S&D) 

Subject: Electricity interconnection target 

In the context of the 2020 electricity interconnection target, the Commission is kindly requested to 
provide more clarity on the following aspects: 

1. In order to achieve the target, should a Member State interconnect 10 % of its installed capacity 
with each of its neighbours, or does the 10 % refer to interconnection with all its neighbours 
combined? 

2. Do connections with the grids of non-EU countries contribute to the achievement of the target?  

3. For current and future interconnection targets, does the Commission consider it relevant to 
differentiate between variable and non-variable energy capacities, given the differing output of the 
two in an identical nameplate capacity context?  

 


