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Question for written answer E-014004/2015 

to the Commission 
Rule 130 

Jana Žitňanská (ECR) 

Subject: Use of stevia in food products 

In Regulation (EU) No 1131/2011 of 11 November 2011 amending Annex II to Regulation (EC) No 
1333/2008, the Commission authorises the use of steviol glycosides in certain food products. Annex II 
to Regulation (EC) No 1333/2008 specifies the products in which stevia can be used. 

A Slovak gingerbread manufacturer has been forbidden by the Slovak authorities from using the 
sweetener in their products on the grounds that the Commission regulation does not permit its use in 
preserved baked goods. Stevia is allegedly being used in the manufacture of preserved croissants in 
France, however. Does France have some kind of exception, or have the Slovak authorities 
misinterpreted the regulation? 

If the current rules do not permit the use of stevia in the manufacture of preserved baked goods, will 
the Commission consider amending the annex so that a wider range of goods can be made available 
to people with diabetes? 


