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Question for written answer E-002192/2016 

to the Commission 
Rule 130 

Jana Žitňanská (ECR) 

Subject: Conditions for inclusion of additional Member States in the European Disability Card 
system 

In response to my written question of 15 February 2016 concerning the European Disability Card, 
Commissioner Thyssen wrote that a second call for proposals is not under consideration, but that 
Member States may still join the system whenever they wish. 

I have several questions in relation to this response: 

1. Is it possible for a Member State that has not yet joined the system to join at any time and to put 
forward its proposals?  

2. What are the conditions for the inclusion of additional Member States in the European Disability 
Card system? 

3. The maximum total amount of grants for Member States has been set. Will the budget be 
increased for Member States that subsequently join the system? Are the criteria for the re-
allocation of funds for the later inclusion of Member States the same as those for Member States 
which joined at the time of the first call for proposals? 


