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Question for written answer E-003567/2016 

to the Council 
Rule 130 

Jozo Radoš (ALDE) 

Subject: Arrangements for the seats of bodies or agencies in Member States 

Article 341 TFEU (formerly Article 289 TEC) stipulates that the seats of Union institutions are to be 
determined by common accord of the governments of the Member States. At the meeting of Heads of 
State or Government held in Brussels on 13 December 2003, the Member States’ representatives 
agreed that, when assigning the seats of particular EU offices or agencies, priority would be given to 
new Member States. 

Protocol (No 6) on the location of the seats of the institutions and of certain bodies, offices, and 
agencies specifies where, that is to say, in which Member States, those institutions, agencies, and 
offices are to have their seats. Under the decision of 13 December 2003 taken by common agreement 
between the representatives of the Member States, meeting at Head of State or Government level, 
(2004/97/EC, Euratom) the seats of certain other offices and agencies were assigned to Member 
States. 

1. Has there been any further assignment of office or agency seats to Member States since 
Decision 2004/97/EC, Euratom? 

2. Does the Council intend to assign the seats of any offices or agencies to Croatia?  


