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Question for written answer E-008384/2016 

to the Commission 
Rule 130 

Dennis de Jong (GUE/NGL) 

Subject: Remuneration of former Commissioners 

1. Is the Commission aware of the article in the German newspaper ‘Die Zeit’ of 2 November 20161 
on the payment of transitional allowances to former Commission President Barroso and to other 
former Commissioners, in spite of the fact that they have already found new paid jobs? 

2. Is the payment and size of these transitional allowances compatible with the Commission’s rules 
on transitional allowances, as set out in Directive 422/67/EEC, 5/67/EURATOM, of 25 July 1967? 

3. Can the Commission state how many former Commissioners are currently in receipt of a 
transitional allowance, the amount of this allowance, and how deductions are calculated in 
respect of income from paid work? 

                                                      
1  http://www.zeit.de/wirtschaft/unternehmen/2016-11/eu-kommission-ex-kommissare-wirtschaftspostion-

uebergangszahlungen-bruessel 


