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Question for written answer E-001539/2017 

to the Commission 
Rule 130 

Jonathan Arnott (EFDD) 

Subject: Leave in the interests of the service 

Can the Commission provide information relating to all EU officials who are currently on ‘leave in the 
interests of the service’ (Staff Regulations - Section 7 - Article 42c)? 

More specifically, can the Commission provide a figure of the overall number of EU officials from all 
EU institutions and agencies who are benefiting from this provision and outline the cost of this? Can it 
provide a breakdown of how much each EU official is receiving under the provision and for how long 
those concerned will be receiving such a payment? 

Can the Commission confirm if this is paid as an allowance (in place of a salary)? If so, does that 
mean that officials are exempt from having to pay any form of tax while on leave? 

Can the Commission provide the calculation (per month if possible) that is used to determine how 
much an official receives under this provision? 


