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Question for written answer E-001748/2017/rev.1 

to the Commission 
Rule 130 

Jonathan Arnott (EFDD) 

Subject: Leave in the interests of the service 

This question concerns all EU officials who are currently on ‘leave in the interests of the service’ in 
accordance with the Staff Regulations - Section 7 - Article 42c. I would like to request that the 
Commission please provide the following information: 

1. The aggregate number and cost of EU officials from all EU institutions and agencies 
benefiting from this provision. 

2. Where this is paid as an allowance (in place of a salary), can the Commission confirm 
whether or not such officials are exempt from having to pay any form of tax whilst on leave? 

3. Can the Commission please provide the calculation which is used to determine how much 
an official receives under this provision? 


