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Question for written answer E-005564/2017 

to the Commission 
Rule 130 

Clare Moody (S&D) 

Subject: The European Economic Area (EEA) Agreement 

The EEA Agreement is what EU law calls a ‘mixed agreement’. 

1. Could the Commission please set out those provisions of the EEA Agreement which fall within EU 
competence and those provisions of the EEA Agreement which fall within Member States’ 
competence? 

2. Is it the Commission’s opinion that Brexit does not affect the continued application to the UK of 
those parts of the EEA Agreement for which the UK has competence? And, if so, does the 
Commission agree that, at least to that extent, the UK is required to give notice pursuant to Article 
127 of the EEA Agreement of its withdrawal from that Agreement, if that, indeed, is its wish, and 
in order to make that withdrawal effective? 


