Nazaj na portal Europarl

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentarna vprašanja
PDF 97kWORD 19k
11. januar 2018
E-005971/2017(ASW)
Odgovor podpredsednice Federice Mogherini v imenu Komisije
Referenčna številka vprašanja: E-005971/2017

EU in zlasti Urad predstavnika Evropske unije v Jeruzalemu sta pozorno spremljala pridržanje g. Amra in vprašljivo uporabo dolžnega pravnega postopanja.

G. Amro je bil 10. septembra 2017 izpuščen proti plačilu varščine. Ne glede na ta razvoj je EU na pridržanje g. Amra in zakonodajo o kibernetski kriminaliteti opozorila v svojem dialogu s Palestinsko oblastjo, v okviru dogodka skupnega odbora EU in Palestinske osvobodilne organizacije, ki je potekal 11. septembra 2017 v mestu Ramallah ob navzočnosti ministra za zunanje zadeve in izseljence dr. Malkija.

EU meni, da je dinamična civilna družba ključnega pomena za zagotovitev učinkovitega varstva človekovih pravic ter prispeva k doseganju trajnega miru in varnosti na zasedenem palestinskem ozemlju, v Izraelu in širši regiji.

EU je v okviru svoje politike zavezana k podpori zagovornikov človekovih pravic in organizacij, ki si prizadevajo za krepitev spoštovanja človekovih pravic, vključno z dokumentiranjem kršitev človekovih pravic na zasedenem palestinskem ozemlju. EU odločno nasprotuje ukrepom, ki želijo omejiti prostor delovanja civilne družbe, in pričakuje, da bosta enake standarde človekovih pravic in temeljnih svoboščin upoštevala tudi Izrael in Palestinska oblast.

EU bo še naprej odločno podpirala svobodo izražanja in svobodo združevanja v skladu z Listino Evropske unije o temeljnih pravicah.

Zadnja posodobitev: 8. junij 2018Pravno obvestilo