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Question for written answer E-000335/2018/rev.1 

to the Commission 
Rule 130 

Emma McClarkin (ECR) 

Subject: Exchange of currency 

I write on behalf of one of my constituents regarding the exchange of currency from pounds sterling 
(GBP) to Bulgarian leva (BGN).  

My constituent reports that, while travelling in Bulgaria, a bank refused to exchange GBP notes for 
either BGN or euros unless the GBP notes were pristine and entirely without damage. Further to this, 
my constituent informed me that this occurred to their detriment and, they further believe, their legal 
rights were contravened.  

Could it be possible for the Commission to direct my constituent to the appropriate European Union 
and/or international legislation that outlines their rights and obligations regarding currency exchange 
within European Union Member States? 


