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Question for written answer E-000453/2018 

to the Commission 
Rule 130 

José Blanco López (S&D) 

Subject: Atlantic Trench 

In its answer to question E-005991/2017, in connection with the carrying out of further studies on the 
state of the radioactive waste discharges in the Atlantic Trench, the Commission said that the Spanish 
authorities had ‘not suggested to the Commission that such studies would be necessary’. 

Does the Commission see a need to carry out new studies or to call on Spain to carry them out? 

The Commission also noted that the monitoring of marine radioactivity by Spain had ‘not been 
specifically addressed in the Commission verification programme’. 

Does the Commission plan to include such controls in the verification programme? 

 

 


