Forespørgsler
PDF 6kWORD 17k
20. november 2017
G-000013/2017

Større forespørgsel til skriftlig besvarelse med forhandling G-000013/2017

til Kommissionen

jf. forretningsordenens artikel 130b

Rosa D'Amato, Dario Tamburrano

for EFDD-Gruppen


  Om:              Det transadriatiske rørledningsprojekt i Italien

Det transadriatiske rørledningsprojekt har fået status som projekt af fælles interesse og projekt af interesse for Energifællesskabet, men konstruktionen af rørledningen er skadelig for miljøet og økonomien og krænker den lokale befolknings rettigheder. EU's beslutning om at se gennem fingre med rørledningens virkning er yderst bekymrende, især i betragtning af at borgere og lokale myndigheder har givet udtryk for modstand. Vi er forfærdet over militariseringen af San Foca og rystet over, at fredelig protester er blevet kvalt af politiet.    Vi fordømmer den italienske miljøminister Gian Luca Galletis beslutning om at godkende projektet mod borgernes vilje og den italienske regerings reaktion på fredelige protester.

1.              Er Kommissionen klar over, at det transadriatiske rørledningsprojekt vil bringe arter, der er beskyttet i kraft af Natura 2000-nettet, i fare ved at ændre det skrøbelige økosystem ud for kysten ved San Foca?

2.              Agter Kommissionen at gennemføre en konsekvensanalyse af projektets økonomiske og sociale virkninger?

3.              Det russiske gasselskab Gazprom og det italienske olie- og gasselskab Eni har undertegnet en aftale, der baner vejen for Gazproms adgang til det transadriatiske rørledningsprojekt.  Hvordan kan Kommissionen sige, at projektet vil skabe større diversificering i EU's gasforsyning og mindske afhængigheden af russisk gas?

Forespørgslens originalsprog: EN
Juridisk meddelelse