Tiedustelut
PDF 87kWORD 16k
8. kesäkuuta 2018
G-000006/2018

Kirjallisesti vastattava ensisijainen tiedustelu, josta keskustellaan G-000006/2018

komissiolle

työjärjestyksen 130 b artikla

Ivan Jakovčić

ALDE-ryhmän puolesta


  Aihe:              Eurooppa-päivän tunnustaminen yleiseksi vapaapäiväksi EU:n arvojen edistämiseksi

Robert Schumanin 9. toukokuuta 1950 antaman julistuksen muistoksi, jota pidetään alkuna Euroopan unionin rakentamiselle, vietetään 9. toukokuuta Eurooppa-päivää. Toisaalta tämän päivän tarkoituksena on korostaa, että EU perustuu oikeusvaltion ja demokratian periaatteille, ja muistuttaa siitä, kuinka sen avulla parannetaan ihmisten elämää. Toisaalta Eurooppa-päivä tarjoaa tilaisuuden lähentää kansalaisten välisiä suhteita, voittaa lisääntyvä etäisyyden tunne kansan ja unionin toimielinten välillä ja torjua joissakin EU:n osissa vallitsevia unionin vastaisia tunteita. Tästä syystä kysymme seuraavaa:

1.              kannustaako komissio jäsenvaltioita tunnustamaan Eurooppa-päivän yleiseksi vapaapäiväksi ja jos kannustaa, niin millä tavoin?

2.              voiko komissio kertoa, mihin toimenpiteisiin on jo ryhdytty unionin yhteisten arvojen jakamiseksi ihmisten ja unionin toimielinten välillä, jotta voidaan varmistaa, ettei 9. toukokuuta ainoastaan juhlita Euroopan yhdentymisen perustamista koskevaa julistusta, vaan että se tarjoaisi myös tilaisuuden pohtia unionin suurimpia haasteita, kuten muuttoliikettä, turvallisuutta ja taloutta?

3.              onko komissio jo nyt toteuttanut toimenpiteitä sen edistämiseksi, että Eurooppa-päivänä juhlistettaisiin EU:n kansalaisille yhteisiä arvoja?

Kysymyksen alkukieli: EN
Päivitetty viimeksi: 24. heinäkuuta 2018Oikeudellinen huomautus