Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

Tiedustelut
PDF 29kWORD 19k
28. maaliskuuta 2019
K-000001/2019(ASW)
Neven Mimican Euroopan komission puolesta antama vastaus
Kysymyksen viite: K-000001/2019

Burundin kanssa AKT‐EU-kumppanuussopimuksen(1) 96 artiklan nojalla käytävien neuvottelujen päättämisestä maaliskuussa 2016 annetun neuvoston päätöksen jälkeen komission ja EUH:n yksiköt sopivat Afrikan unionin (AU) komission kanssa erityisestä maksujärjestelmästä, jolla voitaisiin varmistaa, että burundilaisosaston tukemiseen tarkoitetut EU:n määrärahat suunnattaisiin kokonaisuudessaan joukoille maksettaviin palkkioihin. Siitä lähtien AU:n komissio on kanavoinut varat sotilaiden pankkitileille Burundin hallituksen osallistumatta siihen millään tavalla. Maksujärjestelmä on tiukka. Kaksi aiempaa sopimusta, jotka kattavat EU:n rahoituksen tammikuusta 2016 maaliskuuhun 2017 (AMISOM XV ja AMISOM XVI), on jo tarkastettu, ja tällä on varmistettu tarkastusten erityistavoitteiden mukaisesti, että sovittua maksusuunnitelmaa ja valvontajärjestelyitä on noudatettu. Tarkastusten loppukertomuksissa todetaan AU:n komission käyttöönottama valvontajärjestelmä asianmukaiseksi ja vahvistetaan toimien laillisuus ja sääntöjenmukaisuus EU:n sopimusten muodostamassa oikeudellisessa kehyksessä. Loppukertomuksissa myös vahvistetaan yksittäisille sotilaille suoritettujen maksujen täsmääminen AMISOM-operaation palveluksessa olevan burundilaisosaston henkilöluetteloiden kanssa. Kolmas sopimus, joka kattaa menot huhtikuusta joulukuuhun 2017 (AMISOM XVII), on toteutusvaiheessa.

Lainsäädäntöviranomaiset käyvät parhaillaan neuvotteluja uutta Euroopan rauhanrahastoa koskevasta ehdotuksesta. Samaan aikaan ovat käynnissä myös neuvottelut monivuotisesta rahoituskehyksestä vuosiksi 2021–2027. Rahastossa aiotaan hyödyntää sekä Afrikan rauhanrahaston että Athene-järjestelmän parhaita käytäntöjä, ja sen avulla aiotaan myös jatkossa varmistaa EU:n taloudellisten etujen suojaaminen.

(1)https://euroalert.net/oj/53221/council-decision-eu-2016-394-of-14-march-2016-concerning-the-conclusion-of-consultations-with-the-republic-of-burundi-under-article-96-of-the-partnership-agreement-between-the-members-of-the-african-caribbean-and-pacific-group-of-states-of-the-one-part-and-the-european-community-and-its-member-states-of-the-other-part

Päivitetty viimeksi: 10. huhtikuuta 2019Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö