Potek postopka na zasedanju
Potek postopka za dokument : O-000005/2015

Predložena besedila :

O-000005/2015 (B8-0105/2015)

Razprave :

PV 09/03/2015 - 16
CRE 09/03/2015 - 16

Glasovanja :

Sprejeta besedila :


Parlamentarna vprašanja
PDF 182kWORD 28k
30. januar 2015
O-000005/2015
Vprašanje za ustni odgovor O-000005/2015
za Komisijo
Člen 128 poslovnika
Michael Cramer, v imenu Odbora za promet in turizem

 Zadeva: Vpliv ruskih omejitev na mednarodne cestne prevoznike
 Odgovor na plenarnem zasedanju 

Ruska federacija je 7. avgusta 2014 uvedla prepoved uvoza nekaterih živil in kmetijskih proizvodov, med drugim iz vseh držav članic EU. Za transportni sektor embargo pomeni prepoved vstopa vozil, ki prevažajo kmetijske proizvode in živila, in torej izgubo velikega števila pogodb. Poleg tega Ruska federacija ovira tranzit živil in kmetijskih proizvodov, na katere se embargo nanaša, prek svojega ozemlja v tretje države, saj denimo zahteva spremstvo za prevoz teh proizvodov, prevoznikom tega blaga zaračunava desetkrat višjo ceno za jamstvo ter celo popolnoma blokira njegov tranzit. Ruski trg je zaradi bližine, velikosti in razvojnega potenciala ekonomsko privlačen za mednarodne cestne prevoznike iz EU, zlasti tiste s sedežem v državah, ki mejijo na Rusijo. Komisija se je na ruske omejitve že odzvala in uvedla kratkoročne ukrepe za podporo trgu v vrednosti 155 milijonov EUR, da bi rešila problem presežne ponudbe sadja in zelenjave ter mlečnih izdelkov na trgu. Učinka na trg prevoza teh proizvodov pa doslej še ni obravnavala. Dodati je treba, da se blago, ki ga uvaža Ruska federacija (predvsem živila in industrijski izdelki), v glavnem prevaža po cesti. Cestni prevozniki, ki so specializirani za prevoz živil in so vložili v namenski vozni park z vozili hladilniki, so zaradi embarga izgubili večino pogodb.

Poleg tega je ruski predstavnik na zadnjem srečanju skupine za cestni prevoz Mednarodnega prometnega foruma, ki je potekalo 25. in 26. septembra 2014 v Parizu, napovedal, da bo Rusija mednarodni cestni tovorni promet na svojem ozemlju še bolj omejila, saj namerava od 1. januarja 2015 število dovoljenj na podlagi Evropske konference ministrov za promet, ki veljajo na ruskem ozemlju, zmanjšati s 67 na 16.

1. Ali se Komisija na podlagi tega zaveda teže sedanjih razmer in vseh posledic ruskih omejitev za prevoznike EU?

2. Ali lahko predloži natančne podatke o izgubah, ki jih je zaradi teh omejitev utrpelo gospodarstvo EU, zlasti transportni sektor?

3. Katere ukrepe namerava nova Komisija sprejeti, da bo preprečila dodatno poslabšanje razmer za prevoznike EU?

4. Na kakšen način namerava posredovati, zlasti v transportnem sektorju, glede na to, da ruske omejitve vplivajo na celotno gospodarstvo EU ?

5. Ali namerava ukrepati, da se v okviru Odbora za trgovinsko politiko pripravi pritožba zoper Rusijo pri STO?

Izvirni jezik vprašanja: EN
Pravno obvestilo