Parlamenti kérdések
PDF 194kWORD 25k
2015. december 14.
O-000160/2015
Szóbeli választ igénylő kérdés: O-000160/2015
a Tanács számára
az eljárási szabályzat 128. cikke
Angel Dzhambazki, Hans-Olaf Henkel, Andrew Lewer, Emma McClarkin, Geoffrey Van Orden, Kazimierz Michał Ujazdowski, Helga Stevens, Ruža Tomašić, Ryszard Antoni Legutko, Remo Sernagiotto, Jadwiga Wiśniewska, Evžen Tošenovský, Vicky Ford, Karol Karski, Amjad Bashir, Edward Czesak, Beatrix von Storch, Bernd Lucke, Ulrike Trebesius, Joachim Starbatty, Bernd Kölmel, Raffaele Fitto, Timothy Kirkhope, a(z) ECR képviselőcsoport nevében

 Tárgy: Megnövekedett terrorfenyegetettség

A 2015. november 13-i párizsi tragikus támadást követően úgy tűnik, nagyobb erőfeszítéseket kell tenni annak megakadályozása érdekében, hogy a terroristák és a bűnözők a tagállamok között mozoghassanak, illetve csökkenteni kell a tiltott fegyverek és robbanóanyagok elérhetőségét. Sürgősen cselekedni kell annak érdekében, hogy garantálhassuk országaink polgárainak biztonságát, egyúttal fokozva a szélsőségesség és a terrorizmus elleni küzdelmet.

1. Milyen mértékben tapasztalhatók problémák a tagállamokon belüli és azok közötti információ-megosztás tekintetében?

2. Milyen hasznos változtatások javasoltak a bűnözők és a tiltott fegyverek tagállamok közötti mozgásának megakadályozása érdekében?

3. Milyen további intézkedések bevezetését tervezik a tagállamok és a Frontex annak megakadályozása érdekében, hogy szélsőségesek lépjenek be az Unióba annak külső határain keresztül?

A kérdés eredeti nyelve: EN
Jogi nyilatkozat