Parlamenti kérdések
PDF 50kWORD 19k
2019. március 6.
O-000021/2019

Szóbeli választ igénylő kérdés: O-000021/2019

a Bizottság számára

az eljárási szabályzat 128. cikke

Gerben-Jan Gerbrandy

a(z) ALDE képviselőcsoport nevében

Eleonora Evi

a(z) EFDD képviselőcsoport nevében

Kathleen Van Brempt, Seb Dance

a(z) S&D képviselőcsoport nevében

Merja Kyllönen

a(z) GUE/NGL képviselőcsoport nevében

Bas Eickhout

a(z) Verts/ALE képviselőcsoport nevében


  Tárgy: A dízelbotrány legújabb fejleményei

Az Európai Számvevőszék 2019. évi munkaprogramjáról szóló, 2018. október 16-i sajtónyilatkozatban a Számvevőszék elnöke, Klaus-Heiner Lehne bejelentette, hogy a Számvevőszék meg fogja vizsgálni a gépjárművek kibocsátásának mérésére vonatkozó uniós megközelítést annak megállapítása érdekében, hogy „az EU eleget tesz-e vállalt kötelezettségeinek”. A Számvevőszék 2019. február 7-i tájékoztató dokumentumában megfogalmazott aggodalmak fényében milyen intézkedéseket fognak tenni a tagállamok, hogy

a) kivonják a piacról a „nagy számú rendkívül szennyező autót”?

b) megértsék és kezeljék azt a problémát, hogy a folyamatban lévő járművisszahívások, valamint a kezdeményezett szoftverfrissítések csak korlátozott hatást gyakorolnak a nitrogén-oxidok kibocsátására?

c) nyomon kövessék a tagállamok által végzett felügyeleti ellenőrzések felállítását és végrehajtását?

d) megakadályozzák, hogy a gépjárműgyártók olyan új lehetőségeket találjanak a laboratóriumi WLTP-vizsgálat során, melyekkel csökkenthetik szén-dioxid-kibocsátásukat?

e) biztosítsák, hogy a gépjárműgyártók nem optimalizálják a gépjárműveket a valós vezetési feltételek melletti kibocsátást mérő vizsgálatokra? A Bizottság a számvevőszéki dokumentum javasoltaknak megfelelően a valós vezetési feltételek melletti kibocsátás vizsgálati paraméterein túlmenően, saját létesítményeiben is tesztelni vizsgálni fogja a forgalomban lévő autókat?

A Számvevőszék tájékoztató dokumentumának fényében miért döntött úgy a Bizottság, hogy megfellebbezi az Európai Unió Bíróságának (EUB) ítéletét a T-339/16., a T-352/16. és a T-391/16. számú ügyben? Ez a határozat kitolja-e azt a Bíróság által megállapított határidőt, ameddig a tesztelési mozgástér hatályban maradhat?

Az európai ombudsman 1275/2018/EWM sz. ügyben hozott ajánlása alapján a Bizottság jelentősen nagyobb hozzáférést fog-e biztosítani általában a műszaki bizottságok üléseiről készült jegyzőkönyvekhez és különösen a gépjárművekkel foglalkozó műszaki bizottságéihoz?

Végül pedig, több mint két évvel azután, hogy a Bizottság úgy határozott, hogy kötelezettségszegési eljárásokat indít, az eljárás még mindig nem haladt tovább a legelső szakasznál. Mikor zárja le a Bizottság kezdeti munkáját és ad ki indokolással ellátott véleményt?

Előterjesztve: 6.3.2019

Továbbítva: 8.3.2019

A válaszadás határideje: 15.3.2019

A kérdés eredeti nyelve: EN
Utolsó frissítés: 2019. március 11.Jogi nyilatkozat