Procedure : 2019/2832(RSP)
Forløb i plenarforsamlingen
Dokumentforløb : O-000036/2019

Indgivne tekster :

O-000036/2019 (B9-0058/2019)

Forhandlinger :

PV 27/11/2019 - 19
CRE 27/11/2019 - 19

Afstemninger :

Vedtagne tekster :


Parlamentariske forespørgsler og spørgsmål
PDF 41kWORD 10k
13. november 2019
O-000036/2019
Forespørgsel til mundtlig besvarelse
til Kommissionen
jf. forretningsordenens artikel 136
Tomas Tobé
for Udviklingsudvalget
 Besvarelse på plenarmøde 
 Om: De igangværende forhandlinger om en ny partnerskabsaftale mellem EU og Gruppen af AVS-Stater

Forhandlingerne om en ny partnerskabsaftale mellem Den Europæiske Union og Gruppen af Stater i Afrika, Vestindien og Stillehavet (AVS) er stadig i gang og forventes at tage længere tid end oprindeligt planlagt. Europa-Parlamentet gav klart udtryk for sin holdning til den kommende aftale i oktober 2016 og igen i juni 2018. Det står imidlertid ikke klart, hvordan der er taget hensyn til Europa-Parlamentets beslutninger i forhandlingsprocessen.

Hvordan er der under forhandlingerne blevet taget hensyn til de holdninger, som Europa-Parlamentet har givet udtryk for i sine beslutninger?

Hvordan agter Kommissionen at styrke den parlamentariske dimension af det fremtidige partnerskab på AVS-plan, hvilket er et af Europa-Parlamentets vigtigste krav?

Hvordan agter Kommissionen at styrke den fremtidige Blandede Parlamentariske Forsamlings rådgivende og kontrollerende rolle?

Hvordan agter Kommissionen at gøre den politiske dialog mere effektiv, forbedre overvågningen af menneskerettighedssituationen og gøre overvågningen mere inkluderende og deltagelsesorienteret?

Hvordan agter Kommissionen at opbygge et reelt partnerskab med mange aktører, som vil styrke civilsamfundets rolle, navnlig i den politiske dialog?

Hvordan planlægger Kommissionen at styrke bestemmelserne om bekæmpelse af forskelsbehandling på grund af seksuel orientering eller kønsidentitet og sikre, at AVS-partnerne engagerer sig fuldt ud i seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder og forpligter sig til at gennemføre handlingsprogrammet fra den internationale konference om befolkning og udvikling (ICPD) fuldstændigt?

Hvordan agter Kommissionen at reflektere over AVS-migrationsprioriteter og bekymringer i forbindelse med den økonomiske partnerskabsaftale under forhandlingerne?

Hvilke retsgrundlag vil blive anvendt i overgangsperioden mellem udløbet af den nuværende aftale og ikrafttrædelsen af den nye aftale?

Hvilke foranstaltninger og mekanismer vil der blive indført for at sikre, at den fremtidige aftale reelt bidrager til gennemførelsen af målene for bæredygtig udvikling (SDG)? Hvorledes agter Kommissionen at udvikle den peer review-mekanisme til overvågning af fremskridt og mangler i forbindelse med gennemførelsen af målene for bæredygtig udvikling, som Europa-Parlamentet har opfordret til?

Indgivet: 13/11/2019

Svarfrist: 14/02/2020

Forespørgslens originalsprog: EN
Seneste opdatering: 25. november 2019Juridisk meddelelse