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Question for written answer P-004574/2014 

to the Commission 
Rule 117 

Claus Larsen-Jensen (S&D) 

Subject: Export of radioactive waste and spent nuclear fuel 

Can the Commission confirm that, under current European law, it is permissible to export radioactive 
waste and spent nuclear fuel for processing or disposal provided that this takes place with due 
consideration for, and providing guarantees of, the material’s responsible treatment and storage in the 
country of destination (see Council Directive 2011/70/EURATOM)? 

Alternatively, can the Commission point to any legal provisions that might prevent such export, either 
within the European Union or to third countries? 


