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Question for written answer P-005628/2014 

to the Commission 
Rule 130 

Charles Tannock (ECR) 

Subject: Health insurance for students studying in another Member State 

I have been contacted by a constituent whose daughter is due to start her studies at Maastricht 
University. Maastricht University is apparently requesting health insurance, which will add a significant 
amount to her daughter’s monthly bills, especially as she already has the UK-issued EU Health 
Insurance Card for temporary medical cover. 

Could the Commission clarify when – or after how long in that Member State – and under which 
circumstances additional private health insurance would be required from students studying in another 
Member State? What cover is provided for free under the EU Health Insurance Card (EHIC) scheme, 
and for how long? 


