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Question for written answer P-000733/2015 

to the Commission 
Rule 130 

Miroslav Poche (S&D) 

Subject: Application of Directive 98/34/EC in respect of a regional building code 

The City of Prague adopted the Prague Building Code in October 2014. The building code was 
rejected by the Ministry of Regional Development of the Czech Republic on the grounds that it could 
not be adopted without prior notification by the European Commission. The City of Prague cannot find 
any legal basis for the ministry’s request and it is likely that the whole issue will end up before the 
Constitutional Court of the Czech Republic. 

Could the Commission clarify the following: 

1. Is a regional building code subject to EU notification or not? 

2. If so, who is responsible for submitting a request for notification to the Commission – is it the 
national contact point or the regional authority? 

3. Is a regional authority obliged to ask the national contact point to submit such a request to the 
Commission? 


