Hakemisto 
 Edellinen 
 Seuraava 
 Koko teksti 
Pöytäkirja
Maanantai 6. heinäkuuta 2015 - Strasbourg

11. Käsittelyjärjestys
CRE

Heinäkuun 2015 istuntojen lopullinen esityslistaluonnos (PE 563.528/PDOJ) on jaettu ja siihen on ehdotettu seuraavia muutoksia (työjärjestyksen 152 artikla):

Maanantai

Muutoksia ei ole ehdotettu.

Tiistai

- Puhemies ehdotti ensinnäkin, että komission julkilausuma "Komission työohjelman 2016 valmistelu" (PDOJ:n kohta 85) otetaan iltapäivän ensimmäiseksi kohdaksi korvaamaan kohta "Eurooppa-neuvoston (25.-26. kesäkuuta 2015) päätelmät ja Kreikan tilanne", ja toiseksi, että keskiviikkoaamun toiseksi kohdaksi otetaan Eurooppa-neuvoston ja komission julkilausumat aiheesta "Eurooppa-neuvoston (25.–26. kesäkuuta 2015) ja eurohuippukokouksen (7. heinäkuuta 2015) päätelmät ja Kreikan tilanne" (PDOJ:n kohta 75).

Parlamentti hyväksyi ehdotuksen.

Puheenvuorot: Guy Verhofstadt, joka pyysi, että Kreikan pääministeri Tsipras ja euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem osallistuvat viimeksi mainittuun keskusteluun, ja tästä pyynnöstä Rebecca Harms ja Peter van Dalen (puhemies ilmoitti välittävänsä kutsun).

Emmanouil Glezos ja 51 jäsentä ovat pyytäneet, että tiistai-iltapäivän esityslistalle otetaan komission julkilausuma Saksan sotakorvauksista toisen maailmansodan jälkeen.

Puheenvuorot: Emmanouil Glezos perustellakseen pyynnön, Gabriele Zimmer kannattaakseen pyyntöä ja Cristian Dan Preda vastustaakseen pyyntöä.

Parlamentti hylkäsi pyynnön.

Keskiviikko

- Aamun toiseksi kohdaksi otetaan Eurooppa-neuvoston ja komission julkilausumat aiheesta "Eurooppa-neuvoston (25.–26. kesäkuuta 2015) ja eurohuippukokouksen (7. heinäkuuta 2015) päätelmät ja Kreikan tilanne". Tämä kohta korvaa komission julkilausuman aiheesta "Komission työohjelman 2016 valmistelu", jonka käsittely aikaistetaan tiistai-iltapäivään.

Tämän seurauksena äänestykset alkavat klo 13.00.

Torstai

- Puheenvuorot: Marietje Schaake, joka pyysi , että hänen mietintönsä "Ihmisoikeudet ja teknologia kolmansissa maissa" (A8-0178/2015) siirretään syyskuun I istuntojaksolle, ja Josef Weidenholzer, joka kannatti pyyntöä.

Parlamentti hyväksyi pyynnön.

- Pyyntö ottaa aamun ensimmäiseksi kohdaksi keskustelu aiheesta "Srebrenican muistotilaisuus", jonka päätteeksi jätetään käsiteltäväksi päätöslauselmaesityksiä.

Ivan Jakovčić käytti puheenvuoron perustellakseen pyynnön, Knut Fleckenstein kannattaakseen pyyntöä, ja Geoffrey Van Orden myös kannattaakseen pyyntöä.

Käsiteltäväksi jättämisen määräajoiksi vahvistettiin seuraavat:

- päätöslauselmaesitykset: tiistai 7. heinäkuuta 2015 klo 10.00

- tarkistukset päätöslauselmaesityksiin, yhteinen päätöslauselmaesitys keskiviikko 8. heinäkuuta 2015 klo 12.00;

- tarkistukset yhteisiin päätöslauselmaesityksiin: keskiviikko 8. heinäkuuta 2015 klo 13.00.

Parlamentti hyväksyi pyynnön.

°
° ° °

Käsittelyjärjestys vahvistettiin.

Franz Obermayr käytti puheenvuoron.

Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö